Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Prima reacție a lui Borcoman după ce a fost ales reprezentantul României în Parchetul European: Sunt nerăbdător să încep

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie , at 27 iulie 2020 Etichete: , ,

Cătălin Borcoman va reprezenta România în cadrul Parchetului European pentru următorii șase ani. Fostul consilier al lui Kovesi spune că este „nerăbdător” să înceapă „această provocare”.

„Consider ca este o realizare importanta pentru cariera mea si sunt onorat sa fiu primul reprezentant al Romaniei in aceasta noua institutie a Uniunii Europene. Sunt nerabdator sa incep aceasta provocare pentru a oferi experienta mea profesionala la organizarea si consolidarea EPPO, o instituie ce va fi eficienta si independenta astfel incat sa castige increderea tuturor cetatenilor Uniunii in ceea ce priveste protejarea drepturilor si intereselor lor legitime si in ceea ce priveste aplicarea impartiala a legii. Va urma finalizarea organizarii centrale si a structurilor nationale iar apoi coordonarea investigatiilor transfrontaliere astfel incat sa pot contribui la derularea in conditii de independenta si legalitate a anchetelor prin experienta ce am dobandit-o in cadrul DIICOT institutie ce este principalul „brand” judiciar al Romaniei in materie de cooperare judiciara internationala. Am reusit sa obtin aceasta onoranta pozitie dupa mai multe selectii nationale si internationale, prin evaluari tehnice in fata unora din cei mai importanti specialisti ai Uniunii Europene in materie de drept penal si cooperare internationala astfel incat vreau sa multumesc familiei mele pentru sprijin si intelegere si colegilor mei din cadrul DIICOT fara a caror activitatea la nivel international nu as fi putut beneficia de onoarea de a-i reprezenta”, a declarat Cătălin Borcoman, pentru mainnews.ro.

Vezi și Fostul consilier al lui Kovesi va reprezenta România în cadrul Parchetului European

sursa foto: observatorulbv.ro

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW