Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Fostul consilier al lui Kovesi va reprezenta România în cadrul Parchetului European

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 27 iulie 2020 Etichete: , , ,

Consiliul European a publicat, luni, lista cu cei 22 de procurori care vor lucra în subordinea Laurei Codruța Kovesi, procuror-șef al Parchetului European (EPPO). Printre aceștia se numără și un fost consilier al lui Kovesi de pe vremea când conducea Parchetul General al României. Cătălin Borcoman, în vârstă de 42 de ani, va reprezenta România în cadrul Parchetului European pentru următorii șase ani. 

Lista cu procurorii europeni care vor fi coordonați de Laura Codruța Kovesi poate fi văzută AICI.

sursa foto: observatorulbv.ro

Cătălin-Laurențiu Borcoman are 42 de ani, a fost șeful DIICOT Brașov timp de două mandate. Procurorul a fost consilier al procurorului general, în perioada în care funcţia era deţinută de Laura Codruţa Kovesi.

Borcoman a condus structura Direcției de combatere a crimei organizate din Brașov în perioada 2012- 2018, iar între anii 2009 și 2010 a fost adjunct al structurii centrale. În 2009 a fost adjunctul lui Codruț Olaru, procuror șef al DIICOT.

Procurorul Borcoman a fost unul dintre criticii modificărilor aduse legilor justiției, dar și un susținător al protestelor magistraților de la Brasov.

Cătălin Laurenţiu Borcoman şi-a început activitatea de procuror în 1997, la Parchetul Judecătoriei din Braşov, iar apoi a promovat la Parchetul Tribunalului.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea / observatorulbv.ro

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW