Monday, November 25, 2024
Jurnalism corect


🇷🇴 Prezență vot alegeri prezidențiale click

#înpandemie | Aproape 1 000 de consultații făcute online pe perioada stării de urgență. Profilul pacienților: Au până în 50 de ani și provin din mediul urban

By Raluca Ionescu-Heroiu , in #NeImplicam Stirile zilei , at 24 iulie 2020 Etichete: , , , , ,

Pe perioada stării de urgență toate forțele au fost canalizate către tratarea pacienților care au fost infectați cu Covid-19, cabinetele medicale fiind nevoite să-și restrângă activitatea. Pentru ca totuși pacienții români care suferă de alte afecțiuni să poată fi consultați, programul „Medici pentru România” a lansat campania „Nu uitam de ceilalti”.

Prin această campanie doctorii au putut asigura suport online pacienților care sufereau de boli cronice fără legătură cu COVID-19.

„Programul „Nu uitam de ceilalti” s-a lansat cand pacientii cronici aveau o nevoie mai mare, dat fiind faptul ca multe dintre spitalele publice au devenit spitale suport Covid. Initiativa noastra a fost primita cu foarte mare entuziasm de toata opinia publica dar mai ales de catre pacientii cu boli cronice, care in perioada asta nu stiau cui sa se adreseze„, a declarat, pentru mainnews.ro, Alexandru Costache președintele Asociației Medici pentru Romania.

Campania s-a desfășurat pe o perioadă de două luni, începând cu 30 martie până pe data de 2 iunie. Odată cu încetarea stării de urgență, cabinetele medicale s-au deschis iar disponibilitatea medicilor pentru acest tip de serviciu s-a restrâns. În toată această perioadă au fost înregistrate aproximativ 1000 de solicitări, un procent de 95% dintre acestea fiind rezolvate de către cei 100 de medicii afiliați campaniei.

Profilul Pacientului

Majoritatea solicitărilor au venit de la pacienți de până în 50 de ani, dar au fost și persoane mai în vârstă, chiar de 70 de ani, care au beneficiat de această campanie. Conform datelor Asociației, cele mai multe consultații au fost făcute pacienților care provin din mediul urban, din marile orașe precum București, Cluj, Timișoara, Iași și Brașov.

Cele mai multe afecțiuni au fost din sfera dermatologiei urmată de ORL, cardiologie și neurologie.

„Pacientii s-au descurcat neasteptat de bine,am incercat sa dezvoltam o platforma cat mai usor de folosit. Practic pacientul doar trebuia sa completeze un formular in care i se solicitau detalii despre afectiunea de care sufera si despre istoricul medical iar de aici ne ocupam noi. Pacientul era informat de ziua si ora la care trebuie sa se conecteze in aplicatia zoom cu credentialele oferite de catre noi„, a mai spus Alexandru Costache.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW