Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


FOTO Percheziții la firme din județul Giurgiu pentru verificarea operațiunilor cu materiale reciclabile/ La acțiune participă 70 de polițiști, 40 de comisari ai Gărzii de Mediu și 32 de jandarmi

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 3 iunie 2020 Etichete: , ,

Garda Națională de Mediu desfășoară,la momentul transmiterii știrii, o acțiune de control în județul Giurgiu, la Bolintin Vale, similară cu cea organizată la Sintești, în urmă cu câteva săptămâni, a anunțat, miercuri dimineață, Ministerul Mediului.

La acțiune participă 70 de polițiști ai IPJ Giurgiu, împreună cu 44 de comisari din cadrul Gărzii de Mediu, sprijiniți de 32 de jandarmi ai Grupării Mobile Ploiești și IJJ Giurgiu.

Controalele se fac pe linia prevenirii ilegalităților ce se comit în domeniul protecției mediului înconjurător și pentru combaterea evaziunii fiscale, la punctul de lucru ale unor societăți comerciale din orașul Bolintin Vale și comunele limitrofe.

Potrivit sursei citate, firmele în cauză au ca obiect de activitate colectarea şi valorificarea materialelor reciclabile (deşeuri metalice, peturi şi sticlă) dezmembrări auto, service auto şi vulcanizare.

”Prin această acţiune se urmăreşte stabilirea trasabilităţii deşeurilor reciclabile, existenţa documentelor de provenienţă şi de livrare a materialelor reciclabile, precum şi a sumelor de bani folosite în circuitul comercial”, a transmis Poliţia.

Pe 13 mai a avut loc  o acțiune în forță a Gărzii Naționale de Mediu la colectorii de deșeuri de lângă București.

La acțiune a participat și Poliția, Jandarmeria și Poliția Locală.

Au fost vizați colectorii de deșeuri din Sintești, comuna Vidra, județul Ilfov, în perimetrul: strada Principala, strada Romilor, strada Zlatarilor și strada Monumentului.

Verificările vizează „combaterea infracțiunilor ce aduc atingere mediului înconjurător, combaterea evaziunii fiscale, precum și alte fapte antisociale”.

Mai multe AICI.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW