Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Percheziții de amploare lângă București în cazurile de poluare înregistrate în ultimele luni / Colectorii de deșeuri, vizați – FOTO

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 13 mai 2020 Etichete: , , , ,

Miercuri dimineață are loc o acțiune în forță a Gărzii Naționale de Mediu la colectorii de deșeuri de lângă București. 

La acțiune participă și Poliția, Jandarmeria și Poliția Locală.

Sunt vizați colectorii de deșeuri din Sintești, comuna Vidra, județul Ilfov, în perimetrul: strada Principala, strada Romilor, strada Zlatarilor și strada Monumentului.

Verificările vizează „combaterea infracțiunilor ce aduc atingere mediului înconjurător, combaterea evaziunii fiscale, precum și alte fapte antisociale”.

Sunt peste 140 de forțe de ordine care participă la această misiune.

Oamenii legii vor să identifice focarele care, în ultima vreme, au provocat o poluare puternică din cauza arderilor ilegale de deșeuri din zonă.

„Astfel, peste 140 de forțe de ordine participă la activitățile care vizează, în principal, localizarea focarelor, unde, prin arderi ilegale a unor deșeuri în vederea valorificării materialelor reciclabile, se contaminează mediul înconjurător cu diferite materiale nocive, care interferează cu sănătatea oamenilor, calitatea vieții sau funcțiile naturale ale ecosistemelor”, se arată într-un comunicat al poliției.

Controalele au loc și la domiciliile persoanelor care se ocupă cu arderile ilegale de deșeuri

„În concret, se acționează pentru depistarea persoanelor care ard în mod neautorizat diferite deșeuri, afectând calitatea aerului din zona respectivă, concomitent cu riscul ridicat de propagare a focului și extinderea acestuia către gospodăriile din proximitatea locului, unde sunt organizate vatrele de foc, efectuându-se totodată, controalele la domiciliile persoanelor identificate, dar și în exteriorul acestora, pentru delimitarea exactă a locului faptei. De asemenea, efectivele angrenate în acțiune vor efectua verificări cu privire la depistarea persoanelor urmărite la nivel local, național, sau internațional, respectiv cele care se sustrag urmării penale și față de care au fost emise MAP, MEPI ȘI MEA de către instanțele judecătorești”, mai arată sursa citată.

De asemenea, polițiștii ilfoveni împreună cu jandarmi fac verificări pe teren. În același timp, polițiștii rutieri au instituit filtre pe drumurile publice din apropiere.

Polițiștii de investigare a criminalității economice verifică „legalitatea înființării și funcționarii societățiilor comerciale, a activităților desfășurate de persoane fizice și de agenții economici, care desfășoară activități de comerț privind reciclarea deșeurilor, precum și realitatea și legalitatea derulării acestor operațiuni comerciale”.

politie jandarmerie garda de mediupolitie jandarmerie garda de mediupolitie jandarmerie garda de mediusursa foto: Ministerul Mediului

sursa foto: Ministerul Mediului / Poliția Română

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW