Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


24 de cadre medicale de la Spitalul Rădăuţi, confirmate cu COVID-19

By Madalina Balaceanu , in Fara categorie , at 18 mai 2020 Etichete: ,

Un număr de 24 de cadre medicale de la Spitalul Municipal Rădăuiți, cele mai multe de la secțiile ATI și Chirurgie, au fost infectate cu coronavirus, a anunțat managerul unității medicale, Traian Andronachi.

Conform sursei citate, majoritatea cadrelor medicale infectate sunt asimptomatice, nu prezintă forme severe de boală și ar fi putut fi infectați de la pacienți direcționați de la alte spitale din județ, care nu au fost testați.

„Nu puteam rezista singuri în faţa avalanşei de cazuri care ne erau trimise din judeţ drept urgenţe operatorii, deşi unele nu aveau acest statut. Vreau să mulţumesc conducerii DSP Suceava pentru sprijinul acordat în vederea păstrării unui spital curat şi sigur pentru pacienţii noştri. Acţiunea de mare anvergură la care s-au înhămat, şi care înţelegem şi noi că implică un mare efort din partea colegilor din DSP, ne va ajuta să izolăm în mod prompt eventualul personal asimptomatic”, a spus Andronachi, adăugând că a solicitat testarea tuturor cadrelor medicale din Spitalul Municipal Rădăuţi, conform Agerpres.ro.

DSP Suceava a demarat o anchetă epidemiologică pentru a stabili modul în care s-a produs îmbolnăvirea celor 24 de cadre medicale.

De la debutul epidemiei COVID-19 și până în prezent în Spitalul Municipal Rădăuţi  au mai fost infectate alte 27 de cadre medicale.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW