Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Euthyrox-ul continuă să lipsească din farmacii / Ce decizie a luat Agenţia Naţională a Medicamentului

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 6 mai 2020 Etichete: , , ,

Ținând cont de disponibilitatea scăzută a Euthyrox-ului pe piața din România, Ministerul Sănătății a anunțat în urmă cu ceva vreme că medicamentul va fi distribuit în farmacii. Cu toate acestea, pacienții continuă să reclame că nu găsesc acest medicament.  Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România va face noi verificări în ceea ce priveşte disponibilitatea acestuia pe piaţă.

Citește și Un medicament care până acum era greu de găsit va ajunge în farmacii / Ministerul Sănătății face un apel ca oamenii să nu-și facă stocuri

 „Deşi s-au luat măsuri pentru remedierea problemelor apărute în ceea ce priveşte disponibilitatea medicamentului Euthyrox (levotiroxină), Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România primeşte în continuare sesizări de la pacienţii care nu găsesc acest produs în farmacii”, se arată într-un comunicat al agenţiei.

În ciuda apelului făcut de autorități ca lumea să nu-și facă stocuri de medicamente și în ciuda faptului că farmaciile au fost suplimentate cu Euthyrox în luna aprilie, încă se înregistrează discontinuitate în aprovizionarea drogheriilor.

„În perioada următoare, agenţia va continua verificările privind respectarea obligaţiei de serviciu public, atât la nivelul companiei care deţine autorizaţia de punere pe piaţă, cât şi la nivelul distribuitorilor angro, în aşa fel încât aceasta să se reflecte în capacitatea farmaciei de a răspunde nevoilor pacienţilor”, informează Agenţia Medicamentului.

Comunicatul integral al Agenției Medicamentului poate fi cititi AICI.

Agenţia Medicamentului arată o creștere cu până la 50% a consumului de levotiroxină, față de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Agenţia a solicitat companiei producătoare suplimentarea cantităţilor disponibile pentru piaţa românească.

Vezi și Nelu Tătaru, „certat” în plină stradă de o femeie care acuză că nu găsește un medicament în farmacii

sursa foto: The Conversation

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW