Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Un medicament care până acum era greu de găsit va ajunge în farmacii / Ministerul Sănătății face un apel ca oamenii să nu-și facă stocuri

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 8 aprilie 2020 Etichete: , , , ,

În farmacii medicamentele sunt din ce în ce mai greu de găsit. Asta pentru că românii speriați de pandemie și-au făcut stocuri considerabile. Ținând cont de disponibilitatea scăzută a medicamentului Euthyrox pe piața din România, Ministerul Sănătății anunță că în curând acesta va fi distribuit în farmacii. 

„Având în vedere disponibilitatea scăzută a medicamentului Euthyrox pe piața din România, la solicitarea ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, reprezentanții Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România au avut întâlniri cu reprezentanții companiei producătoare, cu distribuitorii en-gros și reprezentanții Colegiului Național al Farmaciștilor. Astfel, compania producătoare a anunțat că, în depozitele din România au fost aduse în data de 31 martie 2020, un număr de 140 122 cutii de Euthyrox 100 mcg. Dintre acestea, 54 240 cutii au fost deja distribuite”, anunță Ministerul Sănătății.

În perioada 13-14 aprilie vor fi livrate alte 77 499 cutii de Euthyrox (50 mcg) și 59 315 cutii de Euthyrox (25 mcg), loturi care deja au fost eliberate din Germania.

Ministerul Sănătății face un apel ca oamenii să nu-și facă stocuri de medicamente și să nu folosească tratamente fără acordul medicului specialist.

„Ministerul Sănătății mulțumește Colegiului Farmaciștilor din România pentru colaborare și adresează rugămintea către farmacii de a elibera aceste produse numai pe baza prezentării documentelor medicale”, mai arată MS.

Euthyrox este un medicament utilizat de pacienții cu afecțiuni tiroidiene.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, marţi, la Braşov, că în cursul acestei săptămâni va fi rezolvată problema lipsei din farmacii a medicamentului Euthyrox.

sursa foto: The Conversation

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW