Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Doi minori implicați în conflictul violent din Săcele, arestați preventiv pentru tentativă de omor

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 23 aprilie 2020 Etichete: ,

La propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov, doi minori implicați în incidentul violent care a avut loc în localitatea Săcele, duminică, în prima zi de Paște, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Decizia aparține Tribunalului pentru Minori și Familie Brașov.

Cei doi copii au fost reținuți pentru comiterea infracțiunilor de tentativă de omor, încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice.

„La data de 22.04.2020, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov a dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpaților minori L.G. și R.V. pentru comiterea infracțiunilor de tentativă de omor, încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice. La data de 23.04.2020, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov a formulat propunerea de arestare preventivă a acestor inculpați pe o perioadă de 30 de zile, propunerea de arestare fiind admisă de Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov”, arată procurorii.

Duminică după-amiază, chiar în prima zi de Paște, cei doi minori au participat alături de alte persoane la o încăierarea din strada Rodnei din localitatea Săcele, județul Brașov. 

„În fapt s-a reținut că în după amiaza zilei de 19.04.2020, în timp ce se aflau pe str. Rodnei din mun. Săcele, inculpații minori L.G. și R.V. au participat alături de alte persoane la o încăierare, membri grupurilor adverse aruncând unii în alții cu diverse obiecte (pari, pietre, cărămizi, furci), mulţi dintre participanţii la încăierare suferind leziuni traumatice, producându-se tulburarea ordinii și liniștii publice”, se arată în comunicatul Ministerului Public.

Unul din inculpații care participase la încăierare a părăsit pentru scurt timp zona de conflict, a urcat în mașină și s-a îndreptat cu autoturismul spre mulțime. 

După ce mașina s-a oprit, membrii taberei, printre care și cei doi minori, au început să lovească cu diverse obiecte în parbrizul mașinii cu scopul de a-l omorî pe șofer.

Citește și 16 persoane reținute, dintre care opt arestate preventiv, în urma conflictului de la Săcele

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW