Monday, November 25, 2024
Jurnalism corect


🇷🇴 Prezență vot alegeri prezidențiale click

Cine sunt noii șefi ai Secției Militare și a celei de Urmărire Penală din Parchetul General, numiți de președintele Iohannis

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 17 martie 2020 Etichete: , , , ,

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretele pentru numirea Denisei Cristodor și a lui Cătălin Pițu pe funcții de conducere în Parchetul General. Cei doi au fost propuși de ministrul Justiției, Cătălin Predoiu și au obținut avize pozitive de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Cine este Denisa Cristodor, noua șefă de la Urmărire Penală

Adriana Denisa Cristodor va conduce Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului General în următorii trei ani.

Ea a devenit cunoscută mai ales pentru instrumentarea dosarului în care a fost judecat torționarul Alexandru Vișinescu.

”Mai bine de jumătate din dosarele SUPC au fost întocmite de mine personal. Poate am avut și domeniul corupției (procurorul coordonează activitatea de combatere a coruptiei din Parchetul General – n.red.), eu am preluat mai multe astfel de cazuri, de aici s-au generat mai multe acorduri și rechizitorii.

Sunt conștientă că la anul nu voi avea același volum de activitate. Eu o să încerc cât pot să-mi opresc câteva cauze importante pe care să le instrumentez personal. Am preluat dosare de impact, de premieră națională, în domenii noi, și spete de corupție care au avut urmări sociale majore. Într-un caz s-au anulat peste 1.000 de licențe universitare. Astfel de cauze înțeleg să le preluăm”, a declarat  Cristodor, în timpul interviului la CSM.

Cine este Cătălin Pițu, noul șef al Secției Militare

La rândul ei, Secția parchetelor militare din PÎCCJ va fi condusă de Cătălin Pițu, și el propus de Cătălin Predoiu. Mandatul său este tot de trei ani.

Pițu a fost procurorul militar care a semnat rechizitoriul în Dosarul Revoluţiei,  în care au fost trimişi în judecată Ion Iliescu și Voican Voiculescu pentru săvârşirea infracţiunilor contra umanităţii.

Magistratul a declarat în timpul interviului de la CSM că procurorii militari sunt supuși multor presiuni și că unii dintre aceștia au nevoie de consiliere psihologică.

„Procurorii militari sunt supuși presiunilor de orice fel. (…)E posibil ca unii colegi să aibă nevoie de consiliere psihologică. Toți suntem supuși stresului. În România încă există din păcate o barieră emoțională.(…)”, a declarat procurorul.

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW