Wednesday, September 22, 2021
Jurnalism corect


VIDEO Petrecere cu sute de persoane fără respectarea regulilor în clubul Nuba

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 7 octombrie 2020 Etichete: , ,

În vreme ce epidemia de coronavirus face zeci de victime în fiecare zi, sute persoane au participat la o petrecere în clubul Nuba, aflat în zona de nord a Capitalei, fără a respecta minime măsuri de protecție. În urma apariției imaginilor în spațiul public, Poliția Capitalei a aplicat amenzi în cuantum de 21.500 organizatorului evenimentului și administratorul clubului.

Imaginile cu petrecerea din club au fost publicate pe Facebook, în urmă cu trei zile, de Silvia Dinu, care s-a întrebat retoric „Pentru asta îmi petrec 8 h/zi la locul de munca purtând masca si viziera? Pentru asta stau toți elevii cu masca, pana la 8-9 ore pe zi?”

Amenzi de valoarea unei sticle de șampanie

Polițiștii din București au vizionat imaginile apărute în spațiul public și l-au amendat pe organizatorul evenimentului cu 10.000 lei și pe administratorul clubului cu 10.000 lei. De asemenea, oamenii legii efectuează cercetări pentru a-i identifica și amenda pe toți participanții la acest eveniment.

„Urmare a imaginilor apărute în spațiul public, privind desfășurarea unui eveniment, pe terasa unui club din sectorul 1 al municipiului București, vă aducem la cunoștință următoarele: A fost aplicată o sancțiune contravențională, în cuantum de 10.000 de lei, organizatorului evenimentului, conform HG. nr. 782 din 2020, precum și o altă sancțiune contravențională, tot în cuantum de 10.000 de lei, administratorului societății comerciale, în spațiul căreia a avut loc evenimentul. De asemenea, a fost aplicată și o sancțiune contravențională, conform Legii nr. 61/1991 , pentru tulburarea liniștii și ordinii publice, sancțiune în valoare de 1.500 de lei. Totodată, se continuă verificările, pentru identificarea și sancționarea participanților, care au încălcat normele de protecție sanitară”, se arată în comunicatul transmis de Poliția Capitalei.

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a decis miercuri închiderea activității în interior a tuturor barurilor și cluburilor din București. Cu toate acestea, petreceri de acest gen se vor putea desfășura în continuare pentru că terasele vor rămâne deschise.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW