Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


O asociație de procurori îi cere lui Klaus Iohannis să nu-l desemneze pe Bogdan Licu în funcția de prim adjunct al Parchetului General

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 6 martie 2020 Etichete: , , , ,

Asociația ”Inițiativa pentru Justiție” îi solicită președintelui României, Klaus Iohannis, să respecte avizul negativ dat de CSM pentru candidatura lui Bogdan Licu și să nu-l desemneze pe acesta în funcţia de prim adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ).

„Reiterăm solicitarea ca, în acord cu recomandările Comisiei Europene, GRECO şi Comisiei de la Veneţia privind rolul cheie al Consiliului Superior al Magistraturii în procedura de desemnare a persoanelor care vor ocupa înaltele funcţii din Ministerul Public, să respectaţi avizul negativ al Secţiei pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii şi, prin urmare, să nu-l desemnaţi pe domnul procuror Dimitrie Bogdan Licu în funcţia de prim adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, transmite AIJ. 

Asociația de procurori  „atrage atenţia asupra semnificaţiei termenilor utilizaţi şi în special asupra faptului că recomandarea MCV, referitoare la respectarea avizului Secţiei pentru Procurori a CSM, nu semnifică lecturarea acelui aviz- aşa cum greşit s-a indus opiniei publice această interpretare, cum nici respectarea legii, în general, nu se reduce la lecturarea ei, ci semnifică, pe lângă acest demers cognoscibil, conformarea la prescripţii”.

Și asociația „Mișcarea pentru apărarea statutului procurorilor” (AMASP) i-a solicitat lui Klaus Iohannis să nu îl numească în funcția de prim-adjunct al PÎCCJ pe Bogdan Licu. Mai multe AICI.

Bogdan Licu, candidat pentru funcția de prim-adjunct al procurorului-șef al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), a primit, pe 2 martie, aviz negativ din partea secției pentru procurori a CSM. Și Gabriela Scutea, desemnată între timp procuror general al României, a primit aviz negativ pentru funcția pe care o are.

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

 

 

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Information here on that Topic: mainnews.ro/o-asociatie-de-procurori-ii-cere-lui-klaus-iohannis-sa-nu-l-desemneze-pe-bogdan-licu-in-functia-de-prim-adjunct-al-parchetului-general/ […]

  • … [Trackback]

    […] Here you will find 47526 more Information to that Topic: mainnews.ro/o-asociatie-de-procurori-ii-cere-lui-klaus-iohannis-sa-nu-l-desemneze-pe-bogdan-licu-in-functia-de-prim-adjunct-al-parchetului-general/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW