Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Birchall, reacție la decizia CCR pe tema interceptărilor: O mizerie! Mulți, probabil, vor scăpa de răspunderea penală

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 4 februarie 2020 Etichete: , , ,

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, a catalogat decizia CCR care elimină, din rândul probelor, interceptările făcute în baza mandatelor de siguranță națională drept ,,o mizerie”. Într-o postare pe Facebook, Birchall susține că decizia afectează actul de justiție. 

,,De multe ori m-am abținut să comentez diverse decizii ale CCR pentru că, nu-i așa, am învățat la drept că o decizie a CCR nu se comentează, fiind obligatorie! Dar în seara asta nu mă pot abține (și îmi cer scuze pentru limbaj) să spun că această decizie este o mizerie! Adică dacă pe un mandat de securitate naționala, LEGAL dispus de un judecător, se interceptează comiterea unor fapte ilegale, să nu fie proba în dosar???? Ciudată, foarte ciudată această decizie a CCR”, susține Ana Birchall.

Fostul ministru avertizează că multe persoane vizate în dosare penale ar putea scăpa.

,,Cu siguranță nu face bine actului de justiție și mulți, probabil, vor scăpa de răspunderea penală exact pe baza acestei decizii”, mai spune Birchall.

Decizia CCR

Judecătorii CCR au stabilit că o parte a unui articol din Codul de Procedură Penală, care face referire la supravegherea tehnică, nu respectă Constituția. Ca urmare a deciziei, interceptările SRI, realizate în baza mandatelor de siguranță națională, nu mai pot fi folosite ca probe în dosare. Detalii și explicații, AICI.

Sursă foto: Facebook

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW