Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Florin Cîțu: Cu alocațiile mărite și reducerea TVA, deficitul ar ajunge la 5%. O răzbunare copilărească din partea politicienilor

By Madalina Balaceanu , in Fara categorie , at 17 decembrie 2019 Etichete: , ,

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, susține că în cazul în care măsurile privind reducerea TVA și majorarea alocațiilor pentru copii vor fi adoptate, deficitul bugetar ar ajunge la 5%. Liberalul a declarat că politicienii „se joacă cu focul” în Parlament și riscă să arunce țara în haos.

„Impactul la buget în cazul alocațiilor pentru copii este de 6 miliarde de lei, ceva mai mult de un miliard de euro. În cazul TVA-ului va fi de 11,8 miliarde. Asta înseamnă, doar din alocații deficitul să se ducă la 4,13 la sută și împreună cu reducerea TVA ne ducem cu deficitul înspre 5 la sută.

Am spus acest lucru. Clasa politică se joacă cu focul astăzi în România. Și nu îmi fac mie rău, nu fac rău PNL. Fac rău României, pentru că ceea ce s-a întâmplat astăzi în Parlament este văzut de piețele internaționale. Iar dacă se întâmplă ceva cu costul de finanțare a României este vina oamenilor iresponsabili care aruncă astăzi țara în aer”, a declarat Cîțu la Digi24.

Ministrul de Finanțe a precizat că politicienii români trebuie să înțeleagă că nu fac rău PNL-ului, ci fac rău românilor, „aruncând țara în haos”.

„Vom încerca să găsim soluții. Până acum niciuna dintre aceste legi nu a fost promulgată. Au fost aprobate doar în Comisia de buget-finanțe. Unele au și probleme tehnice și de constituționalitate, așa cum a fost și cea cu acciza, unde avem o problemă de infrigement. Vom vedea cum le vom rezolva pe toate.

Politicienii români trebuie să înțeleagă că nu ne fac nouă un rău – PNL, nu îmi fac mie rău, Florin Cîțu, fac rău românilor, aruncând țara în haos. Asta este ce se întâmplă astăzi în Parlamentul României. O răzbunare copilărească”, a mai menționat liberalul.

De asemenea, Florin Cîțu susține că în următoarele zile vor fi presiuni atât pe cursul valutar cât și pe dobânzi, „costuri pe care le vor plăti românii”.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW