Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


80 de persoane duse la audieri, într-un dosar privind o firmă care comercializa ilegal arme în România

By Preda Maria , in Fara categorie , at 5 octombrie 2024

Poliția Română a anunțat sâmbătă că 80 de persoane au fost duse la audieri, în urma unor percheziții care vizau o firmă ce vindea ilegal arme din străinătate, în România. Sute de arme, arbalete, proiectile, cartușe cu gaze și letale și săgeți au fost identificate de polițiști. 

Dosarul vizează o firmă care comercializa printr-un magazin online arme și muniții în România, prin intermediul unor firme de curierat. Acestea introduceau armele în țară, fără a le declara la vamă și fără a îndeplini condițiile legale.

„Poliţiştii au documentat activitatea infracţională a societăţii comerciale din afara teritoriului ţării, care, prin intermediul unui site, ar fi comercializat, pe teritoriul României, către persoane fizice, arme din categoria celor supuse autorizării şi diferite tipuri de muniţie aferente acestora, fără a respecta condiţiile legii privind regimul armelor şi al muniţiilor. În urma percheziţiilor efectuate, 80 de persoane au fost conduse la sediul unităţilor de poliţie, au fost ridicate 299 de arme, dintre care 139 de arme scurte şi 160 de arme lungi, 10 arbalete, 91.028 de proiectile/alice, 157 de cartuşe cu gaze, 63 de cartuşe letale, 28 de săgeţi, precum şi 12 kilograme de articole pirotehnice”, a anunțat sâmbătă Poliția Română.

Poliția Română a făcut peste 300 de percheziții simultane în acest doar, vineri.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW