Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


PNL București a decis retragerea sprijinului politic pentru Nicușor Dan

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 1 februarie 2024

PNL București a hotărât joi, într-un eveniment transmis online, retragerea sprijinului politic pentru primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. Prin urmare, este de așteptat ca în perioada următoare edilul să aibă foarte mari probleme în a trece bugetul sau proiectele pe care și-ar dori să le implementeze. Liberalii urmează să își desemneze un candidat propriu la Primăria Generală, cel mai probabil, în persoana lui Sebastian Burduja. 

Liberalii bucureșteni se pregătesc pentru campania electorală pentru alegerile locale. Într-un eveniment organizat joi și transmis online pe pagina de Facebook a organizației, aceștia au anunțat retragerea sprijinului politic pentru Nicușor Dan, după ceva mai mult de 3 ani de mandat.

Actualul primar general, ales în 2020 cu susținerea USR și PNL, va avea prin urmare mari dificultăți în perioada următoare în a-și trece proiectele.

„Suntem într-un moment important pentru PNL şi pentru tot Bucureştiul şi facem în seara asta ceea ce trebuie să facem. Suntem, în primul rând, o echipă unită. Suntem aici pentru a ne asuma, pentru că politica înseamnă, poate, în primul rând, asumare. (…) Suntem într-o seară în care, împreună, trebuie să luăm o decizie. Nu e o decizie uşoară, dar, repet, trebuie să facem ceea ce trebuie. Am împlinit astăzi un an de zile de când PNL i-a adresat primarului general în funcţie, domnul Nicuşor Dan, 10 solicitări, un decalog şi îl cunoaşteţi, nu au fost lucruri foarte complicate, lucrurile de care bucureştenii au nevoie. Şi i-am întrebat chiar pe bucureşteni, am făcut acest exerciţiu democratic pe care cred că trebuie să-l facă şi e sănătos să-l facă orice partid, orice organizaţie politică: Ce părere aveţi, dragi bucureşteni, merită Nicuşor un al doilea mandat, merită susţinerea PNL? Haideţi să vedem ce au spus bucureştenii! 72,63% au spus că domnul Nicuşor Dan nu merită un mandat în plus. Sunt 26.000 de bucureşteni care ne-au răspuns întrebării şi cărora le mulţumesc, pentru că au pus o oglindă în faţa lui Nicuşor şi sper să o vadă şi să o înţeleagă şi să nu o ia personal”, a afirmat Sebastian Burduja, ministru al energiei și președinte al PNL București.

Burduja a criticat şi mandatul Gabrielei Firea.

„Suntem un oraş care stă şi noi toţi ne-am obişnuit să stăm: să stăm în trafic, să stăm pe loc, de băltim. (…) Trebuie să-ţi asumi în politică inclusiv erorile şi asta avem de făcut în această seară împreună şi să definim un nou drum. Mai defineşte ceva echipa liberală din Bucureşti şi acest proiect, Bucureştiul viitorului. Pentru că după patru ani de risipă şi cumetrii şi incompetenţă, după încă patru ani de incompetenţă şi nepăsare, ai nevoie de a treia cale, asta cer bucureştenii. Am făcut un sondaj pe Bucureşti: de departe, peste 70% dintre bucureşteni au spus: vrem altceva, ajunge, avem mult prea multă valoare în acest oraş! (…) Nu am avut oameni potriviţi la locul potrivit, acesta este blestemul ultimilor ani şi e timpul să schimbăm asta!”, a susţinut liderul PNL Bucureşti.

CITEȘTE ȘI: USR și-a lansat candidata pentru Primăria Sectorului 6

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW