Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Proiect de OUG care elimină fondurile din programul „Monitor” pentru bolnavii de cancer. Cătălin Drulă: Să fie retras de urgență

By Ana Teșcan , in Fara categorie , at 17 ianuarie 2024

Ministerul Sănătății a publicat miercuri, 17 ianuarie, un proiect de Ordonanță de Urgență, care vizează abrogarea articolului IX din OUG 44/2022, care reglementa fondurile din programul „Monitor”. În cazul intrării în vigoare a acestei măsuri, pacienții cu afecțiuni cronice ar fi nevoiți să se încadreze în plafoanele reduse ale Casei de Asigurări.

Acest program a fost conceput pentru a asigura fonduri destinate investigațiilor paraclinice, cum ar fi analizele de sânge, CT, RMN, etc., pentru pacienții cu afecțiuni cronice precum boli oncologice, cardiovasculare, neurologice și diabet.

Aceste fonduri au fost introduse în 2020, iar analizele erau efectuate cu prioritate în termen de cinci zile de la cerere, din fonduri dedicate.

Apel către premierul Marcel Ciolacu

Președintele Uniunii Salvați România (USR), Cătălin Drulă, a făcut un apel direct către premierul Marcel Ciolacu, solicitând retragerea proiectului de OUG.

„Dacă acest proiect de OUG semnat de Marcel Ciolacu va intra în vigoare, pacienții cu afecțiuni cronice vor fi nevoiți să se încadreze în plafoanele și așa reduse ale Casei de Asigurări, ceea ce va duce la timpi mari de așteptare.

Solicit premierului Marcel Ciolacu să retragă de urgență acest proiect de OUG și să nu pericliteze tratamentul bolnavilor cronic de dragul alimentării specialilor săi de partid. Banii din sistemul sanitar sunt și trebuie să rămână pentru pacienți, nu pentru rețele politice umflate cu fonduri publice”, a transmis Drulă.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW