Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


CCR a amânat din nou pronunțarea pe legea privind cumulul pensie-salariu/ Termen: joi, 5 octombrie SURSE

By Dragomir Georgiana , in Justitie , at 3 octombrie 2023 Etichete: , ,

Curtea Constituţională a României (CCR) a amânat marţi, 3 octombrie, pentru joi, 5 octombrie, dezbaterile privind sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în legătură cu legea privind cumulul pensiei cu salariul, potrivit surselor Main News.

Potrivit ICCJ, sesizarea de neconstituţionalitate priveşte actul normativ în întregime, reţinându-se de către Secţiile Unite atât vicii de neconstituţionalitate de natură extrinsecă, cât şi intrinsecă.

Sub primul aspect, „instanţa supremă arată că a fost avută în vedere existenţa următoarelor motive de constituţionalitate extrinsecă, respectiv caracterul eterogen al legii şi nesocotirea principiului unicităţii reglementării”, se arată în sesizarea ÎCCJ.

Un al motiv de constituţionalitate se referă la încălcarea prevederilor din Constituţia României, prin nerespectarea ordinii de sesizare a celor două Camere ale Parlamentului.

Curtea Constituţională a amânat pentru a treia oară decizia privind legea cumulului pensie-salariu. Reamintim,  ÎCCJ a sesizat, la data de 29 iunie, Curtea Constituţională în legătură cu modificările legii privind pensiile de serviciu şi cu legea privind cumulul pensiei cu salariul. Ambele legi au trecut pe 28 iunie de Parlament.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW