Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


25 de fiole de fentanil ar fi fost furate din farmacia Spitalului Județean Argeș


Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au desfășurat luni, 2 octombrie, percheziții la Spitalul Județean Argeș, după ce mai multe fiole cu fentanil ar fi dispărut din farmacia spitalului, potrivit epitesti.ro.

Autoritățile au fost alertate chiar de conducerea spitalului, după ce fosta farmacistă șefă a constatat că lipsesc 25 de fiole de Fentanil folosite pe secția de ATI.

Sursa citată mai notează că, potrivit informațiilor anchetatorilor, în farmacia spitalului nu există camere de supraveghere.

Actualul farmacist șef al Spitalului de Urgență din Pitești, Bianca Ramona Ciucă, a declarat în fața jurnaliștilor că, în afară de personalul compartimentului, nu mai are nimeni acces în zona dedicată medicamentelor pentru spital.

„Fentanilul se păstrează în dulapuri securizate, neinscripționate, la care au acces doar farmaciștii”, a mai precizat aceasta.

Fentanilul este un medicament utilizat pentru a trata durerile pacienților cu afecțiuni oncologice în stadiu terminal. Este, de asemenea, o substanță cu un mare grad de risc pentru persoanele dependente, fiind de zeci de ori mai puternic decât heroina și aproape de o sută de ori mai potent decât morfina.

Recent, un angajat al unei companii farmaceutice, responsabil cu distrugerea medicamentelor expirate, inclusiv cele cu substanțe precum fentanil, oxicodonă și codeină, a fost reținut de către procurorii DIICOT pentru păstrarea și ulterior vânzarea acestor medicamente pe piața neagră. Detalii aici.

CITEȘTE ȘI: „Maru”, prietenul lui Vlad Pascu, s-a filmat în farmacia Spitalului Floreasca, înainte de a fi percheziționat pentru trafic de droguri / Tânărul de 19 ani căuta medicamente să se drogheze

Sursa foto: Pixabay

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW