Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Prima reacție a premierului Ciolacu după ce opoziția a atacat la CCR legea privind noile măsuri fiscale: E dreptul lor

By Dragomir Georgiana , in Politic , at 29 septembrie 2023 Etichete: , , , ,

Premierul Ciolacu susține că nu dorește să comenteze deciziile Curții Constituționale(CCR), fiind dreptul opoziției de a ataca actele normative aprobate de Guvern, pe motiv de neconstituționaliate. Afirmațiile au fost făcute, vineri, 29 septembrie, după ce USR și Forța Dreptei au depus la CCR sesizare cu privire la pachetul de măsuri fiscale, asumat de Guvern în Parlament.

„E dreptul lor(n.r.al partidelor politice. Ce a declarat Curtea ? Cred că nici nu au primit-o. Eu o am, şi eu am primit-o, sunt prim-ministru al României. Haideţi să-i lăsăm să…Niciodată nu am comentat o decizie a Curţii”, a declarat premierul  Marcel Ciolacu, la  Hunedoara, în timpul unei vizite  la   Complexul Energetic Hunedoara.

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a anunțat,  astăzi,  că a fost depusă sesizarea la Curtea Constituţională cu privire la pachetul de legi pe care Guvernul condus de Marcel Ciolacu şi-a angajat răspunderea în Parlament.

Am depus la secretariatul general sesizarea USR, Forţa Dreptei şi PNL împotriva legii prin care Ciucă şi Ciolacu bagă mâna adânc în buzunarul românilor care muncesc. Am găsit şi doi liberali, Vîlceanu şi Pecingină. Sunt 46 de pagini de articole de neconstituţionalitate, sunt 13 articole din Constituţie călcate în picioare de Ciolacu în acest proiect”,a subliniat Moșteanu, în fața sediului CCR.

Sindicatele din adminsitrația publică și unii analiști economici susțin, de asemenea, că pachetul de măsuri fiscale asumat de Guvern în Parlament ar fi neconstituțional. Opiniile lor pot fi citite aici.

Dacă legea privind noile măsuri fiscale va fi declarată neconstituțională, proiectul de lege se va întoarce în Parlament, pentru reexaminare.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW