Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Reprezentanţa Comisiei Europene, ironii la adresa lui Dăncilă: România, unul dintre statele în care toţi elevii de gimnaziu învaţă o limbă străină

By Andreea Traicu , in Fara categorie , at 2 noiembrie 2019 Etichete: , ,

Reprezentanţa Comisiei Europene în România susţine că ţara noastră este unul dintre cele 6 state membre UE în care toţi elevii din ciclul gimnazial declară că învaţă o limbă străină, citând datele Eurostat. Precizarea vine în contextul în care Viorica Dăncilă a declarat, întrebată fiind de ce nu vorbeşte în limba engleză, ca „poate unii vorbesc foarte bine limba engleză, dar țin mai puțin la această țară”.

„Uniunea Europeană are 24 de limbi oficiale. Alături de Danemarca, Grecia, Luxemburg, Austria și Suedia, România este unul dintre cele 6 State Membre UE în care toți elevii din ciclul gimnazial declară că învață o limbă străină, conform Eurostat”, se arată într-un mesaj postat pe Facebook de Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

Viorica Dăncilă a fost întrebată, în cadrul unei conferinţe de presă, de ce nu vorbește în limba engleză, deși a fost europarlamentar mai mulți ani.

„Suntem în România și haideți să fim mândri că suntem români. Ducem în derizoriu anumite lucruri”, a spus premierul demis.

„Să știți că o limbă străină nu e nimic dus în derizoriu”, a replicat jurnalistul care i-a adresat întrebarea.

„Vreți să duceți în derizoriu anumite realizări pe care le-am făcut pentru România. Să știți că poate unii vorbesc foarte bine limba engleză, dar țin mai puțin la această țară. În limba engleză se duc la Bruxelles și spun foarte ușor ceea ce vrea să audă Bruxellesul, nu ce trebuie să susțină pentru această țară. (..) Faptul că vorbim mai bine sau mai puțin bine o anumită limbă străină, eu cred că e relevant, dar mai relevant e cu câtă demnitate îți reprezinți țara”, a declarat Dăncilă.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW