Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Fosta directoare a Complexului Caraiman din Sectorul 1, trimisă în judecată de DNA/Care sunt acuzațiile

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 18 august 2023 Etichete: , ,

Iuliana Livia Gomes, fosta directoare executivă a Complexului Multifuncţional Caraiman, aflat în subordinea Consiliului Local al Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzată de abuz în serviciu şi fals intelectual, alături de alte trei angajate la aceeași unitate medicală și două societăți comerciale pe care le-ar fi favorizat la licitațiile publice. 

Potrivit DNA, prejudiciul  cauzat Complexului Multifuncţional Caraiman depăşeşte 17 milioane de lei.

În perioada 2019-2020, Gomes Iuliana Livia, în calitate de director executiv al Complexului Multifuncţional Caraiman, beneficiind de ajutorul inculpatei Ghiţă Monica, în calitate de şef Serviciu Achiziţii Publice în cadrul aceluiaşi Complex, ar fi dispus şi coordonat derularea formală a două proceduri de achiziţii publice, în urma cărora contractele de achiziţie ar fi fost câştigate în mod nelegal de către SC Minimed Solutions SRL şi administratorul acesteia.

Unitatea medicală Complexul Multifuncţional Caraiman este o instituţie publică cu personalitate juridică, aflată în subordinea Consiliului Local al Sectorului 1 şi finanţată de la bugetul local,  precizează DNA.

Prejudiciul depășește 17 milioane de lei

Astfel, cele două contracte atribuite în mod nelegal priveau ”Sistemul integrat de telemedicină” (achiziţia de holtere EKG 12 canale, EKG 3 canale, achiziţia de software dispecerat ambulanţă), respectiv ”Extinderea Sistemului integrat de telemedicină” (achiziţia a 2.700 de holtere EKG 3 canale, precum şi a 2 servere).

Din probele administrate a reieşit că prejudiciul total cauzat Complexului Multifuncţional Caraiman este de 17.205.091,34 lei.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile şi imobile care le aparţin inculpaţilor.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de a se menţine măsurile asiguratorii.

CITEȘTE ȘI: DNA: 132 de dosare închise definitiv, pe motiv că a intervenit prescripția răspunderii penale. Demersurile procurorilor anticorupție

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW