Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


ÎCCJ: Procesul Microsoft 3 va continua/ Fostul ministru al Comunicațiilor, Gabriel Sandu, este acuzat de spălare de bani

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 28 octombrie 2019 Etichete: , , ,

Completul de trei judecători de la Înalta Curte a decis, luni, ca procesul Miscrosoft 3, în care fostul ministru al Comunicațiilor, Gabriel Sandu, este judecat pentru spălare de bani, să continue. Decizia a fost luată cu majoritate, unul dintre judecători pronunțându-se pentru reluarea procesului, la un complet specializat.

În acest dosar mai sunt implicați și oamenii de afaceri Dinu Pescariu și Claudiu Florică, dar și fostul director al Microsoft România, Călin Tatomir, toți fiind acuzați de spălare de bani. Toți inculpații au cerut reluarea procesului de la zero, însă DNA s-a opus.

În această speță, completul de trei judecători a dispus amânarea tuturor termenelor care au fost din luna iulie și până acum, ei așteptând motivarea deciziei Curții Constituționale privind completurile specializate.

Acuzațiile procurorilor în dosarul Microsoft 3

În dosarul Microsoft 3, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe fostul ministru al Comunicațiilor Gabriel Sandu și pe oamenii de afaceri Dinu Pescariu, Claudiu Florică și Călin Tatomir, pentru modul în care a fost atribuit un contract ce viza cumpărarea unor licențe software de la firma celor doi oameni de afaceri.

Pescariu și Florică i-ar fi dat fostului ministru Gabriel Sandu peste 2,1 milioane de euro pentru ca firma lor să obțină, în 2009, un contract pentru licențe software. Gabriel Sandu, care de aproape un an execută pedeapsa de trei ani de închisoare primită în primul dosar ”Microsoft”, va fi judecat pentru abuz în serviciu, cu obținere de foloase necuvenite, faptă pe care ar fi comis-o când era ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Oamenii de afaceri Claudiu Ionuț Florică și Dinu Mihail Pescariu, care la data faptelor dețineau firma D.Con-Net AG, sunt judecați pentru instigare la abuz în serviciu și spălare de bani, iar Călin Tatomir ajunge în fața instanței pentru complicitate la abuz în serviciu și spălare de bani, fapte pe care le-ar fi comis când era director general al Microsoft România SRL. Procurorii au pus sechestru pe bani aflați în conturi bancare, bunuri și părți sociale ale inculpaților.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Info on that Topic: mainnews.ro/iccj-procesul-microsoft-3-va-continua-fostul-ministru-al-comunicatiilor-gabriel-sandu-este-acuzat-de-spalare-de-bani/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW