Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Drumul Expres Craiova-Pitești: CNAIR a semnat cu o firmă din Turcia pentru continuarea lucrărilor la tronsonul 1

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 8 august 2023 Etichete: ,

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a încheiat marți, 8 august, cu Asocierea dintre Ozaltin Insaat Ticaret și Strade Bauunternehmung contractul pentru finalizarea lucrărilor pe Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Pitești.

Pentru cei 17,7 km, Asocierea și-a asumat că va finaliza lucrările în 18 luni la o valoare de 439,29 milioane de lei fără TVA. Semnarea contractului va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații (în termenul legal de 10 zile). La licitație a mai participat doar UMB Tehnostrade.

După cum Main News a scris aici, conducerea CNAIR a reziliat pe 21 decembrie toate contractele încheiate cu firma Tirrena Scavi, inclusiv cel pentru Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Pitești, aflat într-un stadiu de aproximativ 57%. Decizia a fost luată din cauza mobilizării extrem de slabe și a incapacității financiare a constructorului italian de a continua proiectele pe care le derulează.

Drumul Expres Craiova-Pitești

Drumul Expres Craiova – Pitești are o lungime de 121 km și este împărțit în patru tronsoane. Tronsonul 2, în lungime de aproape 40 kilometri, a fost deschis anul trecut, în vreme ce Tronsonul 3 Valea Mare – Colonești, unde lucrează UMB, avansul lucrărilor a ajuns la 62%, există șanse foarte bune de inaugurare în 2023. Cel mai întârziat este Tronsonul 4, aflat într-un stadiu de circa 15,5%, pe care UMB a început lucrările anul trecut. Termenul de finalizare este în cursul anului 2024.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW