Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Cum se apără Raluca Turcan, după ce Romașcanu i-a cerut demisia: Lucrurile erau în regulă din punctul de vedere al formalităților

By Dragomir Georgiana , in Politic Stirile zilei , at 17 iulie 2023 Etichete: , , , , , ,

Raluca Turcan, actual ministru al Culturii, a oferit replică PSD, după ce purtătorul de cuvânt al acestei formațiuni politice, Lucian Romașcanu, i-a cerut demisia „de onoare”, întrucât a avizat unul dintre „azilele groazei”, pe vremea când era ministru al Muncii. 

Turcan a precizat, însă, că „la momentul acreditării centrului din Voluntari toate lucrurile erau în regulă din punctul de vedere al formalităților legale”. 

„Semnarea acreditării este o cerință administrativă și o obligație legală, dacă sunt întrunite condițiile prevăzute de lege.

Sunt acreditați peste 5.500 de furnizori de servicii sociale publice sau private la nivel național (pe an sunt de ordinul sutelor).Sunt ferm convinsă că ancheta va scoate la iveală cine se face vinovat de astfel de lucruri și că făptuitorii vor fi pedepsiți”, a scris Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook, luni, 17 iulie.

Politicienii cer demisii, neregulile de la centrele sociale ies în evidență

După ce PSD a rămas fără doi miniștri „grei”, Gabriela Firea(Ministerul Familiei) și Marius Budăi(Ministerul Muncii), direct sau indirect, s-au cerut demisii și de la alte PNL și USR, în cazul „azilelor groazei”. Dacă premierul Ciolacu, președinte al PSD, le-a cerut mai voalat, „aștept ca și alții să facă un pas în spate”, purtătorul de cuvânt al social-democraților a fost mult mai direct. Puteți citi aici cui a cerut demisia. Potrivit Digi TV, PNL, prin Ionuț Stroe,  purtător de cuvânt, a precizat că „doamna(n.r. Raluca Turcan) nu pleacă de la Cultură”.

În timp ce politicienii își cer demisiile, neregulile de la centrele sociale din țară, de stat și private, continuă să apară.

Potrivit autorităților, în urma controalelor la nivel național, peste 90 de centre sociale au fost închise. Au fost aplicate peste 100 de sancțiuni, urmare a neregulilor constatate. Valoarea totală a acestor amenzi se ridică la suma de 1.261.000 lei.

CITEȘTE ȘI: Minoră însărcinată la un centru social din subordinea Primăriei Sector 5 București. Piedone a demis-o pe șefa acestei instituții

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW