Monday, May 27, 2024
Jurnalism corect


Romașcanu susține că Raluca Turcan ar trebui să demisioneze, deoarece a avizat „azilele groazei”

By Dragomir Georgiana , in Politic , at 17 iulie 2023 Etichete: , , , ,

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat,  luni, 17 iulie, că Raluca Turcan, ministrul Culturii,  ar trebui să îşi dea demisia, pentru că este una dintre persoanele care au avizat „azilele groazei”, în perioada când ocupa funcția de ministru al Muncii. 

Romașcanu susține că nu o acuză pe Raluca Turcan de „legături directe” cu azilele groazei, însă, consideră că demisia sa ar trebui să fie un gest de „demnitate politică.”

„În plan politic, Gabriela Firea şi Marius Budăi şi-au făcut analizele şi au decis să-şi dea demisia de onoare. Cred că şi doamna Turcan, fiind una dintre persoanele care au avizat azile ale groazei, ar trebui să facă un pas în spate. E un gest de demnitate politică. Nu o acuz pe doamna Turcan că ar fi făcut ceva direct, care să influenţeze direct activitatea acelor aşezăminte, dar şi-a asumat să avizeze un azil care s-a dovedit a fi al groazei, la sfârşit”, a spus Romaşcanu la sediul central al PSD.

Premierul Ciolacu menționează că ar trebui să existe și alte demisii. PSD cere demisii din USR

Social-democrații, prin vocea purtătorului de cuvânt, Lucian Romașcanu, arată cu degetul și spre USR și chiar PNL, chiar dacă sunt parteneri de coaliție. În cazul „azilelor groazei”, PSD susține că este o răspundere politică și instituțională mult mai mare.

Până la domnul Budăi sunt vreo 4-5 paliere de decizie, la fel şi în cazul doamnei Turcan. Domnul Budăi a înţeles să îşi dea demisia de onoare, doamna Turcan, nu. Este doar un exemplu de persoană politică care ar trebui să urmeze exemplul demisiilor de onoare din cadrul PSD, mai ales că în momentele extrem de fierbinţi ale investigaţiilor de la azilele groazei toată zona extra PSD a fost extrem de vocală. Nu mai vorbim de partea de USR, ca să vedem că la doamna Clotilde sunt câteva azile care au mari probleme, la Dominic Fritz la fel, la Consiliul Judeţean Ilfov la fel. Dacă suntem egali în faţa poporului şi a populaţiei privind deciziile politice pe care le luăm, haideţi să fim egali până la capăt”, a afirmat purtătorul de cuvânt al PSD.

De asemenea, premierul Ciolacu a menționat, imediat, după demisia Gabrielei Firea, că sunt și „alții care ar trebui să facă un „pas în spate”.

„Aștept acum ca și primarii, șefii de Consilii Județene, directorii de instituții publice locale sau șefii din poliție care au avut o legătură cu „azilele groazei” să își asume pe deplin responsabilitatea. Toți trebuie să facă un pas în spate”, a punctat Marcel Ciolacu.

CITEȘTE ȘI:  Raluca Turcan, desemnată ministru al Culturii, bursieră a Institutului Pușkin și absolventă de studii economice: Omul să nu se culce sănătos și să se trezească mort

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW