Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Premierul Ciolacu, după eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor: Eu nu am pensie specială, mi-am dat demisia înainte de finalul mandatului

By Dragomir Georgiana , in Politic , at 26 iunie 2023 Etichete: , , , ,

Premierul României, Marcel Ciolacu, a precizat, că nu are pensie de parlamentar, deoarece a  demisionat  înainte de terminarea mandatului, iar el este unul dinre cei care militat pentru eliminarea pensiilor speciale ale deputaților și senatorilor. 

„Ceea ce am votat astăzi(n.r. 26 iunie),trebuie să vă reamintesc că eu nu am pensie specială. În ultima zi de mandat, mi-am dat demisia și cred că dacă ar fi făcut toți parlamentarii acest lucru în acest moment nu am mai fi ipocriți să încercăm să transferăm de la unul la altul victoriile și insuccesele. Important este ca oamenii politici să se adapteze cerințelor din propria țară și a nevoilor din propria țară”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, după ce Parlamentul a votat eliminarea pensiilor speciale.

Eliminarea pensiilor speciale ale Parlamentarilor  nu este la primul vot al Parlamentului

Votul de astăzi, 26 iunie, privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor nu este, însă, la primul vot.

În  februarie 2021, Parlamentul adopta cu 357 de voturi „pentru” și niciunul „împotrivă” proiectul de lege pentru eliminarea pensiilor speciale ale senatorilor și deputaților, inițiat de PSD. Legea a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis, însă, a fost declarată neconstituțională de CCR, după ce mai mulți beneficiari s-au „răzvrătit”  și au formulat sesizare în acest sens. Astfel, legea a ajuns din nou pe mâna Parlamentului.

Întrebat de jurnaliști, dacă legea ar putea fi din nou declarată neconstituțională, președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a preferat să fie rezervat: „Haideți mai întâi să vedem procesul legislativ”, a declarat el, înainte ca votul privind eliminarea pensiilor speciale să înceapă.

CITEȘTE ȘI:  De la Piața Centrală din Buzău la Palatul Victoria. Ascensiunea și controversele din jurul lui Marcel Ciolacu

Sursă foto: Guvernul României 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW