Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Trei bărbați au ajuns în arest, după ce au transportat migranți în cuști metalice

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 8 iunie 2023 Etichete: , , , ,

Trei bărbați din Alba Iulia au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, după ce au fost prinși în flagrant în timp ce transportau șase cetățeni din Bangladesh, ascunși în cuști metalice, într-un camion destinat transportului de marfă, informează Poliția Română.

Potrivit anchetatorilor, migranții aveau viză  legală de muncă, pentru a fi trecuți fraudulos frontiera de stat, urmând a ajunge pe teritoriul Austriei, contra a 3.000 de euro/persoană.

În anul 2022, cele trei persoane depistate în flagrant delict, împreună cu alți patru cetățeni n județul Alba, ar fi constituit un grup infracțional organizat, în scopul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți.

„Astfel, în perioada ianuarie – iunie 2023, bănuiții ar fi desfășurat activități de racolare, îndrumare, transportare și  adăpostire a mai multor migranți, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, cu Ungaria, în scopul de a obține foloase patrimoniale importante, prin mijloace care au pus în pericol viața, integritatea sau sănătatea migranților, aceștia fiind adăpostiți, pe durata transporturilor, în cuști metalice sudate sub șasiul autoutilitarelor, existând un pericol evident în caz de accident de circulație, precum și pericol de asfixiere de la gazele de eșapament”, menționează Poliția Română.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, susținea, recent, că România a făcut progrese în ceea ce privește combaterea traficului de migranți, prin întărirea structurilor de Poliție. Afirmația a fost făcută în contextul în care, omologul său austriac invoca problema migranților la aderarea României în Schengen.

Sursă foto: Poliția Română

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW