Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Bode bate cu pumnul în masă: Nu este firesc să ne asumăm numai obligații, fără a beneficia de drepturi

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 26 aprilie 2023 Etichete: , , ,

Ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, aflat în vizită la București, și omologul român, Lucian Bode, au susținut o conferință de presă comună miercuri, 26 aprilie, la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI). „Nu este firesc să ne asumăm numai obligații, fără a beneficia de drepturile care ni se cuvin”, a spus Bode, în fața omologului austriac. 

„O spun cât se poate de deschis, acum, când am depășit emoția momentului 8 decembrie 2022: Vreau să se înțeleagă foarte bine, echilibrul dintre drepturi și obligații este esențial și nu este firesc ca noi, România, să ne asumăm numai obligații, fără a beneficia de drepturile care ni se cuvin”, a declarat șeful MAI, Lucian Bode.

Totodată, ministrul român de Interne i-a transmis omologului austriac că România dorește să adere la spațiul comun de circulație în cursul acestui an.

„I-am transmis domnului ministru că procesul de aderarea al României la Spațiul Schengen trebuie să se finalizeze în anul 2023”, a mai spus Lucian Bode.

Oficialul român a mai arătat că țara noastră s-a implicata activ în procesul de combatere a migrației ilegale.

„Am avut ocazia să vedem împreună modul profesionist în care România asigură securitatea cetățenilor europeni (…) L-am asigurat pe domnul ministru că am înțeles foarte bine preocuparea Austriei privind migrația ilegală, drept dovadă ne-am implicat activ in lupta acestui fenomen, la nivel bilateral si european”, a adăugat Lucian Bode.

În luna decembrie a anului 2022, Consiliul Justiție și Afaceri Interne (JAI) al Uniunii Europene a respins aderarea României la Spațiul Schengen, din cauza votului negativ exprimat de ministrul de Interne din Austria, cât și de omologul olandez, care s-a opus aderării Bulgariei. România și țara vecină parcurg împreună procesul de aderare la spațiul de liberă circulație.

-Știre în curs de actualizare-

Sursa foto: Uniunea Europeană

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW