Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Sancțiune pentru deputații AUR, după scandalul din Parlament: Indemnizație înjumătățită și doar 10 secunde pentru discurs

By Dragomir Georgiana , in Politic , at 16 mai 2023 Etichete: , , , , , ,

Comisia juridică a Camerei Deputaților a decis, marți, 16 mai, sancționarea a cinci deputați care au perturbat ședința, în urmă cu o săptămână. Este vorba de grupul deputaților AUR:  Sorin Muncaciu, Alin Coleşa, Ringo Dămureanu, Ciprian Titi Stoica, Lilian Scripnic şi deputatul neafiliat Dumitru Coarnă. Ei au au intervenit brusc la prezidiu, au blocat accesul preşedintelui şedinţei la microfon şi au afișat diverse pancarte, sub pretextul că legea înfiițării Observatorului Național al Copiilor ar „răpi” copiii români din familie, după cum Main News a mai relatat.

Președinta Comisiei juridice a Camerei Deputaților, Laura Vicol(PSD), a menționat că decizia de sancționare, formulată de deputatul Ciprian Șerban(PSD), a fost votată în unamitate. Sancționarea constă în reducerea cu  50% din indemnizaţie, pentru o perioadă de şase lunişi reducerea timpului la pupitru în Camera Deputaţilor 10 secunde timp de trei luni.

„Propunerea de sancţionare va pleca la Biroul permanent, şi Biroul permanent va considera dacă este bine sau nu să ţină cont de propunerea noastră, a fost sancţionarea cu 50% din indemnizaţie, pentru o perioadă de şase luni, şi reducerea timpului la pupitru în Camera Deputaţilor 10 secunde pentru trei luni”, a precizat preşedintele Comisiei juridice”, a menționat Laura Vicol pentru Agerpres.

În urmă cu o săptămână, deputații aur și Dumitru Coarnă(neafiliat)au perturbat ședința de plen din 9 mai. De asemenea, pentru protestele AUR din fața Parlamentului, s-au întocmit dosare penale și s-au dat amenzi contravenționale, informează Jandarmeria București. Detalii puteți citi aici.

CITEȘTE ȘI: Protestele AUR, între campanie electorală și propagandă-ANALIZĂ

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW