Wednesday, February 28, 2024
Jurnalism corect


Scandal la protestul spotan al AUR de la Parlament: Orban şi un alt parlamentar, agresaţi UPDATE

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 10 mai 2023 Etichete: , ,

UPDATE 2 Jandarmeria Capitalei a transmis că efectuează demersuri pentru a identifica persoanele care l-au atacat pe fostul premier Ludovic Orban.

UPDATE 1 Un alt parlamentar a fost agresat de manifestanții AUR la protestul spontan organizat în fața Palatului Parlamentului în dimineața zilei de miercuri, 10 mai, conform surselor Main News.

Făptașul a fost identificat, căruia i se va deschide dosar penal.

-Știrea inițială-

Fostul prim-ministru Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei, a fost atacat de manifestanții AUR care protestează în fața Palatului Parlamentului în dimineața zilei de miercuri, 10 mai. 

Parlamentarii AUR și susținătorii partidului protestează în dimineața zilei de miercuri, 10 mai, în fața Parlamentului, împotriva proiectului de lege al separării copilului de părinți, inițiat de Gabriela Firea.

Președintele partidului de opoziției Forța Dreptei, Ludovic Orban, a declarat, într-o intervenție la Digi24, că a fost asaltat de protestatari după ce i-a fost refuzat accesul pe la intrarea de la Camera Deputaților.

Parlamentarii sunt redirecționați pe la intrarea Senatului, în urma incidentului din aceeași dimineață, când o colaboratoare AUR din Camera Deputaților a încercat să intre cu patru gloanțe în sediul Parlamentului. Detalii aici.

Fostul premier acuză că membri de partid acționează drept incitatori.

„Când am plecat de la poarta de la Izvor a trebuit să traversez Izvorul. Grupurile de manifestanți erau în mai multe locuri. Pur și simplu am fost agresat fără niciun fel de motiv. Părerea mea e că această agresiune a fost provocată de oameni din AUR (…) Am fost scuipat, lovit, insultat”, a declarat Ludovic Orban într-o intervenție la Digi24.

Jandarmeria a remis un comunicat de presă prin care anunță că manifestația AUR este ilegală.

„Manifestanților aflați atât in interiorul curții Palatului Parlamentului, cât si în exterior, li s-a adus la cunoștință că activitatea desfășurată nu îndeplinește condițiile legale, însă aceștia și-au asumat răspunderea pentru acest lucru, refuzând să părăsească obiectivul”, se arată în comunicatul Jandarmeriei Române.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW