Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Mario Iorgulescu, absent la procesul în care este acuzat de omor. Magistrații au amânat pronunțarea unei decizii definitive


Curtea de Apel București a amânat dezbaterea de astăzi, 15 mai, în cazul lui Mario Iorgulescu, acuzat de omor. Următorul termen, la care se așteaptă audierea sa și pronunțarea unei decizii definitive, este programat la data de 26 iunie ac. Avocatul lui Iorgulescu susține că tânărul care își așteaptă sentința ar fi fugit din clinica de psihiatrie în care era internat, dar a fost prins de carabinieri și reinternat. 

Fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal a fost condamnat de Tribunalul București la 15 ani și 8 luni de închisoare cu executare. Sentința a fost apelată de avocații familiei Iorgulescu, după cum arată portalul instanțelor.

În prezent, Mario Iorgulescu se află internat într-o clinică de psihiatrie, în Italia. El a fost  condamnat pentru accidentul provocat în anul 2019, soldat cu moartea unui tânăr în vârstă de 25 de ani, tatăl a doi copii. Magistrații italieni au refuzat extrădarea sa.

În momentul accidentului, Iorgulescu Jr. avea o alcoolemie de 1,96 g/l și era sub influența cocainei, susțin procurorii. Imediat după tragicul eveniment, Iorgulescu a fost transferat la un spital din Italia, întrucât familia lui considerase că starea sa de sănătate era gravă și tratamentele primite în străinătate i-ar salva viața.

Pedeapsa de 15 ani și 8 luni de închisoare a rezultat din contopirea cu o altă condamnare de 3 ani de închisoare, dată într-un alt dosar, în care a fost acuzat de complicitate la lipsire de libertate.

El a fost acuzat că, în anul 2016, alături de alte persoane, a sechestrat și bătut cu un ciocan un bărbat care le datora bani.

Mario Iorgulescu. scuze pe Instagram

După condamnarea de 15 ani și 8 luni, Mario Iorgulescu a postat pe Instagram câteva rânduri din care reiese că nu ar fi fost pe deplin „conștient” de faptele sale și că reacționează impulsiv, chiar și când vorbește despre Justiția din România.

„Îmi pare rău că declarația pe care am dat-o în presa a sunat sfidătoare. Nu asta a fost intenția mea. Îmi doresc din toată inima să pot fi ascultat și eu. Să se ia în calcul și punctul meu de vedere. Am dat acea declarație la nervi și nu-mi luasem tratamentul. Am reacționat impulsiv. Trebuie să îmi iau tratamentul, iar atunci când nu o fac, reacționez la impuls și nu gândesc foarte limpede. E parte din boala mea. Fac lucruri din impuls pe care apoi le regret. Știu că dacă este o țară cu posibilitatea de a aresta pe oricine indiferent de câți bani are sau cine este, acea țară este România”, scria Iorgulescu, pe contul său de Instagram.

CITEȘTE ȘI:  Cine este Mario Iorgulescu, fiul președintelui LPF. Ce probleme cu legea a avut tânărul de 24 de ani

Sursă foto: Fanatik.ro

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW