Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


UPDATE Un nou atac armat îndoliază Serbia. Poliția l-a reținut pe tânărul care a ucis opt persoane

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 5 mai 2023 Etichete: , , , , ,

UPDATE Atacatorul a fost arestat, în cele din urmă, de Poliția sârbă, după 12 ore de căutări.

Știre inițială

Opt persoane au fost ucise şi 13 rănite într-un atac armat în apropiere de orașul Mladenovaci, 60 de kilometri sud de Belgrad, la  doar  o zi după atacul armat de la şcoala „Vladislav Ribnikar” în urma căruia au murit nouă oameni, notează publicația sârbă Blic. Poliția îl caută pe atacator, un tânăr de 21 ani, fiul de militar.

Potrivit sursei citate, el a tras cu o armă automată dintr-un vehicul în mişcare şi a fugit. Forțele de ordine s-au pus în mișcare. Este căutat  cu elicoptere, camere termice și câini polițiști, dar nu a fost prins. În zonă a fost declarată „stare de asediu”. Se suspectează că ucigașul se ascunde în satul Sepsin. Poliția nu permite nimănui să se apropie de satele în care au avut loc împușcăturile.

Această tragedie vine după ce miercuri, 3 mai, un elev de 13 ani a împuşcat mortal opt colegi şi un gardian la o şcoală din Belgrad, un atac care a şocat ţara din Balcani. Poliţia l-a identificat pe atacatorul de miercuri Kosta Kecmanović şi a afirmat că era elev al şcolii din 2019. Poliţiştii au declarat că el a folosit două dintre armele tatălui său pentru atacul pe care l-ar fi plănuit de o lună. La acest moment se află internat într-un spital de psihiatrie, iar părinții săi sunt arestați. După atacul sângeros de la școala din Belgrad, autoritățile sârbe au decis să înăsprească legislație pentru portul armelor.

CITEȘE ȘI: Serbia decretează trei zile de doliu național după atacul armat de la o școală

 Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW