Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Apărării Naționale vizitează Republica Moldova. Atacurile cibernetice și siguranța cetățenilor, în prim plan


Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, efectuează, în perioada 2-3 mai ac, o vizită oficială în Republica Moldova, unde se va întâlni cu preşedintele Maia Sandu, premierul Dorin Recean si Igor Grosu, preşedintele Parlamentului R. Moldova. 

Oficialii celor două state vor discuta aspecte care țin de securitatea națională, informează Minsiterul Apărării Naționale. Ministrul Angel Tîlvăr a avut o scurtă întâlnire în cursul dimineții de marți, 2 mai, cu omologul său din Republica Moldova.

„Doresc să mulțumesc României pentru sprijinul acordat. Împreună putem face acestor amenințări, atacuri cibernetice. Sunt sigur că decidenții noștri vor lua măsurile cele mai bune și vă asigurăm de toată colaborarea noastră în implementarea proiectelor de securitate”, a precizat ministrul Apărării Naționale din Republica Moldova, Anatolie Nosatîi.

Republica Moldova a primit și sprijinul Uniunii Europene în ceea ce privește securitatea națională, după ce acest stat a reclamat amenințări, încercări de „destabilizare” , în contextul războiului Rusia-Ucraina.

Măsuri UE pentru securitatea Republicii Moldova

Consiliul Uniunii Europene a decis: persoanele care participă la acțiuni de destabilizare a Moldovei și amenință suveranitatea și independența țării noastre, statul de drept, stabilitatea sau securitatea statului vor fi sancționate. Datorită acestei decizii, Uniunea Europeană le va putea îngheța averea și bloca intrarea în UE persoanelor care subminează procesul politic democratic sau încearcă să răstoarne ordinea constituțională, inclusiv prin acte de violență.

Măsurile restrictive ar putea fi aplicate și persoanelor implicate în deturnarea de fonduri publice, care ar fi în măsură să preia controlul sau să afecteze grav activitatea instituțiilor statului”,  a transmis președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, prin intermediul Facebook. În această perioadă, în Republica Moldova se află și o delegație a Comisiei Europene care îi va ajuta pe oficialii acestui stat să gestioneze amenințările la adresa securității naționale.

Programul delegaţiei MApN pentru miercuri, 3 mai,  include o vizită la sediul Brigăzii 1 infanterie motorizată din municipiul Bălţi.

CITEȘTE ȘI: Comisia Europeană propune o alocare de 150 milioane euro pentru Republica Moldova

Sursă foto: captură video

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW