Thursday, April 25, 2024
Jurnalism corect


Comisia Europeană propune o alocare de 150 milioane euro pentru Republica Moldova

By Vîrban Robert , in Politic Republica Moldova Stirile zilei , at 4 ianuarie 2022

Comisia Europeană a propus marți, 4 decembrie, pentru Republica Moldova o asistență macrofinanciară de până la 150 de milioane de euro – 30 milioane de euro ar urma să fie furnizate sub formă de granturi și până la 120 milioane euro sub formă împrumuturi pe termen mediu în condiții favorabile.

Propunerea Comisiei Europene trebuie să fie aprobată de Parlamentul European și de Consiliul UE și ar urma să fie complementar cu noul acord încheiat în decembrie de Republica Moldova cu Fondul Monetar Internațional.

Scopul principal al pachetului de finanțare este acoperirea necesarului de finanțare în următorii doi ani. Potrivit Comisiei Europene, finanțarea ar contribui la reducerea balanței de plăți pe termen scurt și a vulnerabilităților fiscale ale economiei.

Plățile în cadrul acestui pachet vor fi condiționate de progresul bun al acordului cu FMI, dar și de implementarea condiționalității specifice de natură politică, ce urmează să fie convenite între Republica Moldova și UE într-un Memorandum.

Sursa foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW