Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu: PSD va insista ca noile reglementări să restabilească autoritatea profesorilor

By Dragomir Georgiana , in Politic Stirile zilei , at 8 aprilie 2023 Etichete: , , , , ,

Ultimele incidente din școlile românești au stârnit dezbateri aprinse pe tema siguranței elevilor și a a profesorilor, iar focusul este pe Legea Educației, încă nemodificată. Cazul adolescentului care și-a înjunghiat profesoara, nemulțumit că a anunțat un test și cel al elevilor de 13 ani care umilesc un alt cadru didactic, chiar în timpul orei, arată aspecte la care politicienii susțin că nu le vor mai tolera.

Președintele PSD și șeful Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, susține că autoritatea profesorilor trebuie reformată și va „îmbrăca” un nou cadru legal, pentru combaterea violenței în școli.

S-a mers prea departe, cu această libertate prost înțeleasă. Dascălii au ajuns bătaia de joc a unor elevi care consideră că au doar drepturi, fără nicio obligație. Lucrurile nu pot continua așa! Avem legile Educației în Parlament. PSD va insista ca noile reglementări să restabilească autoritatea profesorilor și respectul pentru cei care ne învață carte!”, s-a exprimat Marcel Ciolacu, sâmbătă, 8 aprilie.

Și ministrul Educației, Ligia Deca, a transmis ieri, 7 aprilie, că „siguranța elevilor și a profesorilor va fi restabilită”. Ea a anunțat că a purtat discuții cu Ministerul Afacerilor Interne(MAI) și cei ai Protecției Copilului pentru a se găsi soluții la violența în unitățile de învățământ. Noile legi ale Educației ar urma să prevadă mai multe regulamente interne, mai multe norme pentru elevi. Acestea ar putea fi adoptate în toamna acestui an.

Citește și: Guvernul adoptă Legile Educației 

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW