Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Protest al agricultorilor în faţa Comisiei Europene, cu mesajul „Fermierii români merită respect”

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 29 martie 2023

O delegaţie a Asociaţiei Forţa Fermierilor se află, în aceste zile, la Bruxelles pentru a protesta în faţa Comisiei Europene şi Parlamentului European cu privire la „situaţia grea în care se află reprezentanţii sectorului agroalimentar din România”, anunţă organizaţia într-un comunicat de presă remis miercuri, 29 martie. 

Doar 10 milioane de euro ar fi urmat să primească România cu titlul de despăgubiri pentru fermierii afectați de importurile de cereale din Ucraina, aceasta fiind cea mai mică alocare de fonduri între cele trei țări beneficiare, potrivit propunerii Comisiei Europene. Polonia primește 29,5 milioane euro, iar Bulgaria – 16,75 milioane euro.

După ce președintele Klaus Iohannis a trimis o cerere Executivului comunitar, șefa CE, Ursula von der Leyen, a anunțat că analizează posibilitatea de a suplimenta ajutoarele destinate fermierilor români. Detalii aici.

Delegaţia Asociației Forța Fermierilor va afişa un banner în faţa Comisiei Europene pe care este înscris mesajul: „Fermierii români merită respect!”. Organizaţia spune că a fost ales acest moment deoarece pe 30 martie are loc o întrunire tehnică la nivel Comisie Europeană pentru a discuta recalcularea ajutorului din bani europeni pe care urmează să îl primească România.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW