Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


PSD: Un milion de români au semnat Pactul pentru bunăstare/ Petiția online a strâns 7.482 de semnături

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 7 octombrie 2019 Etichete: , , ,

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a scris luni pe Facebook că un milion de români au semnat Pactul pentru bunăstare, deși, petiția online inițiată de social-democrați a strâns mai puțin de 7.500 de semnături. În afară de Partidul Social Democrat, nicio altă formațiune nu a semnat pactul.

„Un milion de români au semnat Pactul pentru bunăstare propus de PSD! Un milion de români susţin măsurile propuse de noi, îşi doresc pensii şi salarii mai mari şi programe dedicate tinerilor antreprenori. Un milion de români vor să aibă un trai mai bun în ţara lor şi siguranţa că niciun partid din opoziţie nu le va lua din bani. Le mulţumim tuturor celor care ni s-au alăturat în acest demers şi au semnat singurul angajament pentru binele fiecărui român! Continuăm”, a subliniat Mihai Fifor pe Facebook.

„Pactul Național pentru bunăstarea românilor”, făcut public pe 13 septembrie de Viorica Dăncilă, a fost semnat până luni pe site-ul petitieonline.com de 7.482 de români.

Candidata la prezidențiale a scris atunci pe Facebook că partidele de dreapta vor politici de austeritate și le-a cerut ”o minimă asigurare scrisă din partea întregii clase politice că nu li se vor tăia salariile și pensiile, așa cum s-a făcut în guvernarea 2010-2012”.

Partidele politice au ignorat pactul propus de premierul Viorica Dăncilă.

Președintele CNS Cartel ALFA, Bogdan Hossu, a descris propunerea social-democratei drept „un document ipocrit și populist”.

“Pactul pentru Bunăstarea Românilor propus de PSD: un document ipocrit, populist, care uită de o mare mare parte dintre cetățeni și ignoră probleme fundamentale, precum reformarea sistemului de impozitare și modificarea legislației muncii și a dialogului social. Sunt doar elemente de susținere a unui program electoral fără susținere financiară”, a declarat Bogdan Hossu, potrivit unui comunicat de presă transmis de confederația sindicală.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW