Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Medici rezidenți, plasați sub control judiciar în dosarul dispozitivelor cardiace preluate de la cadavre

By Ana Teșcan , in Justitie Stirile zilei , at 23 martie 2023 Etichete: , , , , , ,

Procurorii Parchetului General au anunțat joi, 23 martie, că doi medici rezidenți, angajați ai Clinicii de Cardiologie de la Spitalul Clinic „Sf. Spiridon” Iași, au fost plasați sub control judiciar, în dosarul aparatelor cardiace preluate de la cadavre.

Este vorba de dosarul în care procurorii Parchetului General susțin că medicul Dan Tesloianu, ajutat și de alți medici de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași, ar fi montat pe pacienți 238 de dispozitive cardiace preluate de la cadavre.

Cei doi medici rezidenți plasați sub control judiciar sunt acuzați de luare de mită, respectiv luare de mită în formă continuată (10 acte materiale).

„În mod concret, în perioada noiembrie  2022 – februarie 2023, cu ocazia exercitării atribuțiilor de serviciu, materializate prin acordarea de consultații de specialitate, în cabinetele din cadrul  Clinicii de Cardiologie de la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon” Iași, aceștia au primit diferite sume de bani, cu titlu de mită pentru activitățile prestate”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului General.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, cei doi nu mai pot exercita profesia de medic în nicio unitate medicală din rețeaua de stat.

CITEȘTE ȘI: Noi informații din dosarul dispozitivelor cardiace preluate de la cadavre. De ce a fost arestat medicul Dan Tesloianu

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW