Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


CNAIR a relansat licitația pentru finalizarea construcției tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova-Pitești

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 17 martie 2023

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a relansat vineri, 17 martie, licitația pentru finalizarea construcției Tronsonului 1 Craiova – Robănești al Drumului Expres Craiova – Pitești, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

După cum Main News a scris aici, conducerea CNAIR a reziliat pe 21 decembrie toate contractele încheiate cu firma Tirrena Scavi, inclusiv cel pentru Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Pitești, aflat într-un stadiu de aproximativ 57%. Decizia a fost luată din cauza mobilizării extrem de slabe și a incapacității financiare a constructorului italian de a continua proiectele pe care le derulează.

„CNAIR a transmis astăzi, spre validare la ANAP, documentația pentru lansarea licitației necesare finalizării construcției celor 17,7 km ai acestui tronson”, a comunicat Grindeanu.

Valoarea și data limită de depunere a ofertelor vor fi vizibile după validarea anunțului de participare, iar durata noului contract de lucrări va fi de 18 luni.

Perioada de garanție a lucrărilor va fi cuprinsă între 5 și 10 ani, în funcție de oferta operatorului economic declarat câștigător al licitației.

Drumul Expres Craiova-Pitești

Drumul Expres Craiova – Pitești are o lungime de 121 km și este împărțit în patru tronsoane. Primul tronson, Craiova – Robănești, în lungime de 17,7 km, ar trebui să fie gata anul viitor, dacă CNAIR reușește să atribuie în acest an contractul pentru continuarea lucrărilor. Tronsonul 2, în lungime de aproape 40 kilometri, a fost deschis anul trecut, în vreme ce Tronsonul 3 Valea Mare – Colonești, unde lucrează UMB, avansul lucrărilor a ajuns la 62%, există șanse foarte bune de inaugurare în 2023. Cel mai întârziat este Tronsonul 4, aflat într-un stadiu de circa 11%, pe care UMB a început lucrările anul trecut. Termenul de finalizare este în cursul anului 2024.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW