Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis și prima doamnă a României au fost primiți de împăratul Japoniei la Palatul Imperial din Tokyo

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 7 martie 2023 Etichete: ,

Președintele Klaus Iohannis și prima doamnă a României, Carmen Iohannis, au fost primiți marți, 7 martie, de Majestatea Sa Naruhito, împăratul Japonie, și de Majestatea Sa Masako, împărăteasa Japoniei, la Palatul Imperial, în cadrul vizitei oficiale pe care o efectuează la Tokyo.

Șeful statului a început în urmă cu o zi vizita oficială în Japonia. Iohannis va semna marți Declaraţia comună de instituire a Parteneriatului strategic dintre România şi Japonia, în cadrul unei întâlniri cu prim-ministrul nipon, Fumio Kishida. Liderul de la Cotroceni va participa şi la un dineu de lucru cu această ocazie.

Vizita în Japonia va fi urmată de o vizită de stat în Republica Singapore, Klaus Iohannis fiind primul președinte român care vizitează Singapore în mod oficial în ultimii 20 de ani.

CITEȘTE ȘI: Klaus Iohannis, întrevedere cu liderii Dietei din Japonia. Oficialii niponi: România și Japonia împărtăşesc aceeaşi viziune

„O onoare să-l întâlnesc astăzi pe Majestatea Sa împăratul Naruhito al Japoniei la Tokyo. Relațiile de un secol dintre România și Japonia sunt mai puternice ca niciodată și au căpătat o dimensiune strategică”, a transmis președintele pe Twitter.

Sursa foto: Administrația Prezidențială

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW