Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Primarul din Mogoșoaia, dat pe mâna procurorilor de către ANI / Reacția lui Paul Precup – UPDATE

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 7 februarie 2023 Etichete: , , , ,

UPDATE: Într-un mesaj publicat pe Facebook, la scurt timp după ce ANI a anunțat sesizarea Parchetului general în cazul său, primarul Paul Precum s-a declarat nevinovat.

„Am aflat de demersul făcut de ANI din presă. Consider că nu am încălcat legea și menționez că nu am dobândit nici eu nici vreun membru ai familiei mele vreun beneficiu de pe urma exercitării mandatului, ci dimpotrivă”, a declarat Paul Precup.

Știrea inițială: 

Agenția Națională de Integritate transmis marți, 7 februarie, o sesizare la Parchetul general privindu-l pe primarul comunei Mogoșoaia, Paul Precup.

Inspectorii ANI îl acuză pe edilul PNL că a iniţiat şi semnat o serie de documente privind schimbarea regimului juridic, economic sau tehnic al unor parcele de teren din Sectorul Zero ce fac obiectul lucrărilor de utilitate publică denumite „Zona de dezvoltare a comunei Mogoşoaia, Judeţul Ilfov”.

„Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența unor indicii referitoare la posibila săvârșire de către PRECUP PAUL MIHAI NICU a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât, în calitate de primar, a inițiat și semnat o serie de documente privind schimbarea regimului juridic, economic sau tehnic a unor parcele de teren din Sectorul Zero ce fac obiectul lucrărilor de utilitate publică denumite „Zona de dezvoltare a comunei Mogoșoaia, Județul Ilfov”, demers care a creat un avantaj patrimonial pentru fiul acestuia”, arată ANI.

Afacerea Sectorul Zero în Mogoșoaia

Tribunalul București a decis în februarie 2022 suspendarea celor trei hotărâri ale Consiliului Local Mogoșoaia prin care au fost aprobată exproprierea a 328 hectare de teren în vederea realizării unui proiect de reconfigurare a localității.

Potrivit Rise Project, inițial, prețul a fost stabilit la valoarea minimă din grila notarială – 1,7 euro/mp – însă la finalul anului trecut, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că exproprierile trebuie să țină cont și de prețul la care sunt vândute terenuri în localitate. Adică, la evaluare, contează și prețul cu care sunt vândute terenurile în zonă.

Primăria a întocmit un nou raport de evaluare la prețul de 9,3 lei/mp, adică 1,8 euro/mp,  doar că evaluarea a luat în calcul trei oferte de vânzare, iar nu tranzacțiile parafate. Rise a descoperit că principala ofertă, care a tras prețul în jos la evaluare, a fost una eronată, lipsindu-i o cifră. Oferta a fost publicată, în noiembrie 2021, pentru 21.000 mp. Prețul 5,35 lei/ mp. Adică un total de 103.880 lei. După o săptămână, pe același site, s-a publicat acceptarea ofertei, doar că de această dată suma era de 10 ori mai mare. Un total de 1.003.880 lei.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW