Thursday, July 2, 2020
Jurnalism corect


Ministerul Justiției: O abrogare peste noapte a recursului compensatoriu ar avea efecte colaterale

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 28 noiembrie 2019 Etichete: , , ,

Cătălin Predoiu a declarat, în cadrul unei conferințe de presă că ministerul Justiției va susține în Parlament propunerile care vor conduce la abrogarea recursului compensatoriu. Ministrul a mai spus și că o abrogare peste noapte a acestei legi ar duce la „efecte colaterale” mai severe decât cele din prezent. 

„Ministerul Justiției acționează pe trei planuri. Un plan juridic, în Parlament, unde vom susține acele propuneri care vor conduce la abrogarea acestui tip de recurs compensatoriu și înlocuirea cu un sistem care să permită beneficiul unei astfel de măsuri în condiții de control pentru aplicarea legii și în condiții de a nu pune în pericol siguranța publică.

Un plan juridic-diplomatic, am continuat să discutăm și în continuare avem discuții cu CEDO.

Al treilea plan tine de minister. O abrogare peste noapte, fără a pregăti toate aceste planuri, inclusiv discuții cu CEDO, ar conduce la efecte colaterale poate mai severe decât cele din prezent. Guvernul și-a asumat o obligație în cadrul negocierilor politice cu alte partide, de a nu apela la OUG în domeniul justiției”,  a declarat Cătălin Predoiu.

sursa foto: Dreams Time

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW