Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ciolacu s-a văzut cu un fost premier al Republicii Moldova, condamnat în trecut pentru corupție

By Vîrban Robert , in Politic Republica Moldova Stirile zilei , at 3 februarie 2023 Etichete: , ,

Marcel Ciolacu continuă seria întrevederilor cu politicieni controversați din Republica Moldova. După ce la primit la pe primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, ale cărui legături la Moscova sunt de notorietate, președintele Camerei Deputaților s-a văzut și cu fostul premier, Vlad Filat, condamnat în trecut la 9 ani de închisoare pentru fapte de corupție. 

Cel care a anunțat întâlnirea a fost Vlad Filat, care a și publicat o fotografie în care apare alături de Marcel Ciolacu. Fostul premier, care după ieșirea din închisoare a revenit la conducerea Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), caută să își refacă imaginea de proeuropean, serios afectată de scandalurile de corupție.

„Am efectuat astăzi o vizită în România, în cadrul căreia am avut o întrevedere cu președintele Camerei Deputaților, domnul Marcel Ciolacu. Viitorul comun al celor două state românești, situația social-politică din Republica Moldova și provocările de securitate ce amenință regiunea, au fost teme de discuții în cadrul întâlnirii. O discuție aplicată ce a dovedit că la București situația de la Chișinău este cunoscută și există disponibilitate de a ajuta Republica Moldova”, a scris Vlad Filat pe pagina sa de Facebook.

Vlad Filat a fost condamnat în anul 2016 la 9 ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de comiterea infracțiunilor de corupere pasivă și trafic de influență. În decembrie 2019 a fost eliberat din închisoare.

Cu toate că în total a petrecut circa 4 ani în spatele gratiilor iar din 2016 nu mai ocupă nicio funcție publică, Vlad Filat continuă să fie un om extrem de bogat. Potrivit portalului Anticorupție.md, acesta locuieşte într-un imobil luxos dintr-un cartier select al municipiului Chișinău şi se plimbă cu maşini scumpe, având șofer personal. În anul 2019, autoritățile britanice au confiscat circa 458.000 de lire sterline din trei conturi bancare deschise pe numele lui Luca Filat, fiul lui Vlad Filat. Stabilit la Londra pentru a studia, acesta a ieșit în evidență prin petreceri extravagante și numeroase achiziții de lux, printre care s-a numărat și un autoturism Bentley.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW