Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Zelenski susține că peste un sfert din infrastructura energetică a Ucrainei a fost distrusă

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 18 octombrie 2022 Etichete: , , , , , , , ,

Începând cu 10 octombrie, 30% din centralele electrice ale Ucrainei au fost distruse în atacurile aeriene lansate de Federația Rusă, a transmis marți, 18 octombrie, președintele Volodîmîr Zelenski.

Un alt tip al atacurilor teroriștilor ruși: țintirea infrastructurii critice și energetice ale Ucrainei. De pe 10 octombrie, 30% din centralele electrice ucrainene au fost distruse, cauzând pene masive de curent în țară. Nu a mai rămas niciun spațiu de negociere cu regimul lui Putin”, a scris Zelenski, pe Twitter.

Forțele ruse au lansat marți noi atacuri aeriene asupra infrastructurii energetice ucrainene, lovind Capitala Kiev și orașele Dnipro, Mykolaiv sau Zhytomyr, potrivit The Guardian.

Atacurile au fost confirmate și de Armata Federației Ruse.

Primarul din Kiev, Vitali Klitschko, și-a îndemnat cetățenii să economisească energia electrică și să își facă provizii de apă potabilă.

În Zhytomyr, situația este critică, după ce orașul a rămas fără alimentare cu apă și curent.

La două zile după distrugerea podului Kerch, ce făcea legătura între Crimeea și Federația Rusă, armata lui Putin a lansat zeci de atacuri aeriene asupra orașelor din Ucraina. Zeci de civili au fost uciși sau răniți între timp.

Pe 10 octombrie, Vladimir Putin spunea că armata a condus un „atac aerian masiv” cu „rachete de lungă-precizie” asupra „facilităților energetice, militare și de comunicații” ale Ucrainei, în cadrul unui discurs susținut în timpul ședinței Consiliului de Securitate.

De atunci, atacurile ruse au fost conduse, în principal, cu drone kamikaze, despre care occidentul susține că ar proveni din Iran.

Sunt atacuri disperate ale unui om care pierde războiul pe câmpul de luptă”, a spus ministrul britanic de Externe, James Cleverly.

CITEȘTE ȘI: Situația dronelor care au atacat orașele Ucrainei. Iranul, pe punctul de a fi sancționat de UE / Amenințările Rusiei către Israel

Sursă foto: Președinția Ucrainei/ president.gov.ua

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW