Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Situația dronelor care au atacat orașele Ucrainei. Iranul, pe punctul de a fi sancționat de UE / Amenințările Rusiei către Israel

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 17 octombrie 2022 Etichete: , , , , , , , ,

În timp ce miniștrii de Externe din Uniunea Europeană caută dovezi prin care să lege Iranul de dronele kamikaze folosite de Federația Rusă în atacurile aeriene asupra orașelor din Ucraina, fostul președinte al Federației Ruse, Dmitry Medvedev, a amenințat luni, 17 octombrie, că Rusia va rupe legăturile diplomatice cu Israel dacă va furniza echipament militar Kievului.

Noi atacuri cu drone kamikaze au avut loc luni, 17 octombrie, asupra Capitalei Ucrainei, în timp ce miniștrii de Externe din Uniunea Europeană s-au strâns la Consiliul Afaceri Externe, din Luxemburg.

Șeful diplomației europene, Josep Borrell, a precizat că oficialii UE vor căuta „dovezi concrete” prin care să arate că Iranul a livrat drone kamikaze Federației Ruse, deși reprezentanții guvernului iranian au respins acuzațiile, potrivit The Guardian.

În acest caz, UE va institui sancțiuni suplimentare asupra Iranului, în condițiile în care guvernul de la Teheran va fi oricum sancționat din cauza reprimării violente a protestelor pașnice din ultimele zile.

Washington Post a publicat duminică mai multe declarații ale unor oficiali occidentali din domeniul securității, inclusiv ale unor oficiali dintr-o țară aliată SUA, care monitorizează exportul de armament al Iranului (cel mai probabil fiind vorba de Israel), prin care acuzau că Iranul va furniza și rachete sol-sol Federației Ruse. Detalii aici.

La scurt timp, ministrul israelian pentru Diaspora, Nachmai Sai, a reacționat și a transmis că „a venit timpul ca Ucraina să primească asistență militară”.

În această dimineață a fost raportat că Iran va trimite rachete balistice în Rusia. Nu mai există niciun dubiu în ceea ce privește poziția Israelului în acest conflict sângeros”, a transmis oficialul israelian, pe Twitter.

Fostul președinte al Federației Ruse și actual adjunct al secretarului Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitry Medvedev, a amenințat că livrarea de armament israelian în Ucraina ar distruge relațiile diplomatice dintre cele două țări.

Presa israeliană arată că, deși Ucraina a încercat să cumpere sisteme de apărare antiaeriană israeliene pe parcursul războiului, oficialii de la Kiev au fost refuzați pentru ca Federația Rusă să nu intervină în operațiunile Israelului din Siria.

Sursă foto: Politia Ucrainei

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW