Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Vladimir Putin va semna vineri decretul de anexare a regiunilor ocupate din Ucraina

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 29 septembrie 2022 Etichete: ,

Vladimir Putin, președintele Federației Ruse, va semna vineri, 30 septembrie, la ora 15:00, un decret de anexare a patru regiuni ocupate din Ucraina, a anunțat Kremlinul joi, 29 septembrie. Este vorba despre regiunile Donețk, Luhansk, Zaporojie și Herson.

Mai multe detalii vin de la purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Vineri, la ora 15.00, ora Moscovei (12.00 GMT), va avea loc o ceremonie de semnare a acordurilor privind aderarea unor noi teritorii la Federația Rusă.

Acordurile vor fi semnate cu toate cele patru teritorii care au organizat referendumuri și au făcut cereri corespunzătoare părții ruse”, a precizat Peskov.

Suprafața totală care urmează să devină parte de facto a Rusiei reprezintă aproximativ 15% din Ucraina și include aproximativ patru milioane de persoane. Așa-numitele referendumuri din regiunile ocupate ale Ucrainei au fost denunțate de Occident ca fiind ilegale și ilegitime.

După ceremoniile de semnare de la Kremlin, Putin va ține un discurs important și se va întâlni cu administratorii regiunilor ucrainene numiți de Moscova, a precizat Kremlinul.

Miercuri și joi, liderii a patru regiuni controlate de ruși în Ucraina s-au deplasat la Moscova pentru a finaliza anexarea acestor teritorii după așa-zisele referendumuri, considerate ilegale de Kiev şi Occident. De menționat este că Rusia nu controlează integral niciuna dintre aceste patru regiuni.

Odată anexate, liderul de la Moscova a declarat că va considera atacurile asupra zonelor controlate de Rusia ca fiind un atac direct asupra țării și, prin urmare, poate răspunde acestor atacuri cum dorește.

Referendumuri ilegale

În urmă cu o săptămână, vineri mai exact, au început voturile la așa-zisele referendumuri de anexare din provinciile estice Luhansk, Donețk, Herson și Zaporojie. Marți, „votarea” s-a încheiat, iar Moscova a anunțat rezultate care nu au fost o surpriză pentru nimeni.

Potrivit celor care au numărat voturile, cei mai mulți dintre votanți au cerut alipirea regiunilor la Federația Rusă.

Referendumurile sunt ilegale potrivit dreptului internațional. Statele Unite și alte țări NATO au precizat deja că anexarea a 15% din teritoriul Ucrainei nu va fi recunoscută și va duce la noi sancțiuni împotriva Rusiei.

Foto: Pixabay

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW