Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Moţiune împotriva ministrului Cîmpeanu, după acuzațiile de plagiat

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 27 septembrie 2022 Etichete:

USR şi Forţa Dreptei vor depune o moţiune simplă împotriva ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat marți, 27 septembrie, Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR. Decizia vine după ce PressOne.ro a publicat, luni, o anchetă semnată de Emilia Șercan, potrivit căreia Cîmpeanu a plagiat un curs universitar.

„USR şi Forţa Dreptei depun moţiune simplă împotriva ministrului Cîmpeanu, moţiune care se numeşte <România Educată să fure. Sorin Cîmpeanu face şcoala de ruşine>”, a spus Ionuţ Moşteanu, în plenul Camerei Deputaților de astăzi.

Context

Potrivit anchetei publicate pe site-ul Press One, Sorin Cîmpeanu și-a însușit prin plagiat, într-un curs de specialitate, 13 capitole (92 de pagini), din munca a doi profesori de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București, alături de care a semnat în 2000, ca al patrulea autor, nouă pagini dintr-un curs universitar.

Șercan arată că cei doi profesori semnaseră cele 13 capitole, plagiate de Cîmpeanu în 2006, în alte patru ediții anterioare ale cursului, datate 1987, 1990 și 1993 și 2000.

Conform sursei citate, numele autorilor originali a fost înlocuit cu numele actualului ministru al Educației în ediția din 2006 în care a descoperit plagiatul, dar și într-o variantă ulterioară, din 2009, publicată în aceeași formă. Mai multe detalii aici.

Într-o declarație acordată pentru Mainnews.ro, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a negat acuzațiile, precizând că lucrarea în cauză nu are caracter științific, fiind doar un material suport pentru studenți.

Detalii, aici – PNL face scut în jurul lui Sorin Cîmpeanu, după acuzațiile de plagiat / USR îi cere demisia ministrului

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW