Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Iohannis: România condamnă cu fermitate anunțul președintelui Putin

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 21 septembrie 2022 Etichete: , , , , ,

Președintele Klaus Iohannis a condamnat anunțul președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, referitor la mobilizarea parțială a 300.000 de rezerviști ce urmează să fie trimiși să lupte în Ucraina.

Într-un mesaj postat pe Twitter, liderul de la Cotroceni a reiterat apelul ca Rusia să înceteze imediat războiul împotriva țării vecine.

„România condamnă cu fermitate anunțul președintelui Putin cu privire la următorii pași ai Rusiei în vederea continuării escaladării războiului său ilegal împotriva Ucrainei. România își reiterează apelul către Federația Rusă de a înceta imediat agresiunea împotriva Ucrainei și de a-și retrage complet toate forțele armate”, a transmis șeful statului.

Anterior, și prim-ministrul Nicolae Ciucă a transmis, în debutul ședinței de Guvern de miercuri, 21 septembrie, că „a luat act cu îngrijorare” de anunțul lui Vladimir Putin, referitor la mobilizarea parțială a 300.000 de rezerviști ce urmează să fie trimiși să lupte în Ucraina, dar s-a declarat încrezător că „situația în zona de conflict” nu va escalada.

Context

Vladimir Putin a anunțat în dimineața zilei de miercuri că a semnat un decret pentru mobilizarea parțială în Federația Rusă. Este vorba de aproximativ 300.000 de rezerviști ce vor fi trimiși „pentru a elibera Donbas-ul”. Detalii aici.

Anterior, separatiștii pro-ruși din Donetsk, Lugansk, Herson și Zaporojie au anunțat că vor organiza așa-zise referendumuri pentru alipirea la Federația Rusă în perioada 23-29 septembrie.

CITEȘTE ȘI: Fost șef al Armatei, despre mobilizarea anunțată de Putin: O escaladare foarte gravă a conflictului. Denotă că are probleme

Foto: Administrația Prezidențială

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW