Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Aproape 9.000 de soldați ucraineni au fost uciși în războiul cu Federația Rusă

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 22 august 2022

Comandantul-șef al Armatei Ucrainei, Valeriy Zaluzhniy, afirmă că aproape 9.000 de soldați ucraineni au fost uciși de când Rusia a lansat invazia, în urmă cu aproape șase luni, la 24 februarie.

Zaluzhniy a declarat că întreaga țară, și nu doar armata, participă la război, deoarece copiii și soțiile și-au văzut tații și soții „mergând pe linia frontului și se numără poate printre cei aproape 9.000 de eroi care au fost uciși în luptă”.

Ambele părți implicate în război au fost extrem de prudente în a dezvălui orice cifre privind victimele de când Rusia a invadat Ucraina la 24 februarie.

Ultima dată când oficialii ucraineni au anunțat pierderi în forțele armate a fost în aprilie, când președintele Volodymyr Zelenskiy a declarat că până la 3.000 de soldați ucraineni au fost uciși și 10.000 răniți.

Între timp, Federația Rusă clasifică decesele militare ca fiind secrete de stat și a actualizat rareori cifrele oficiale ale victimelor. La 25 martie, ultima dată când au fost avansate cifre oficiale, a declarat că 1.351 de soldați ruși au fost uciși.

Oficialii ucraineni au evaluat pierderile rusești la aproape 45.500 de soldați.

Foto: Pixabay

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW